info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Benieuwd wat jij kunt doen?

Bekijk onze activiteiten

Bewegen met passie bij NK Rolstoeldansen Soest

11-05-2015

Het Nederlands Kampioenschap Rolstoeldansen werd zaterdag 9 mei jl. in Soest gehouden. Volgens de organisatie gaat het er niet om wie het beste danst, maar is het vooral belangrijk dat het met passie wordt uitgevoerd. Op wielen of op dansschoenen, dat doet er niet toe. 

Rolstoeldansen is al sinds de jaren 80 populair in Nederland. Er is een klasse waarbij maar één van de dansers van een dansend paar in een rolstoel zit. Ook zijn er klasses voor twee rolstoelers, waarbij sommige dansers zelfs in een elektrische rolstoel zitten die ze met een joystick besturen. 

Organisator Jan Sepp: "Afhankelijk van het functioneren van hun lichaam worden de rolstoeldansers geclassificeerd in categorieën. Hierdoor dansen ze tegen gelijkwaardige tegenstanders."

In Soest deden ruim honderd paren mee aan de wedstrijd, die wordt georganiseerd door Stichting Danssport Soest en Stichting Rolstoeldansen Nederland. Kanshebbers Kim Bezemer en Robert Roover uit Soest behaalden een 3e plaats in de categorie Latin en zij werden 2e bij het onderdeel Ballroom. 

Bron: RTV Utrecht


 


Nieuwsoverzicht