info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Benieuwd wat jij kunt doen?

Bekijk onze activiteiten

Rolstoeltennis vanaf 22 augustus bij Tennisvereniging De Toss

29-07-2016

Deze zomer maakt tennisvereniging De Toss een herstart met rolstoeltennis. Vanaf 22 augustus wordt gestart met een serie van tien rolstoeltennislessen en -trainingen.

Het Bentinck Fonds heeft samen met tennisvereniging De Toss deze lessen gefaciliteerd. De banen bij de tennisvereniging aan de Bosstraat, die door de mensen van De Toss beschikbaar worden gesteld,  zijn uitstekend toegankelijk voor rolstoelen.  

Mensen uit Soest en omgeving die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen nodigen wij van harte uit om kennis te komen maken met deze interessante en leuke sport. Rolstoeltennis zorgt voor een prettige manier van bewegen in de buitenlucht. Een perfecte manier om 'lekker in je vel te komen'.  Sporten zorgt voor energie en plezier. Je leeftijd en je ervaring spelen geen rol. Of zoals wij bij het Bentinck Fonds zeggen: 'Je kan meer dan je denkt!'

Goed voorbeeld is de Soesterse Marijke Roest. Zij is ruim twee jaar geleden met rolstoeltennisles begonnen. Enthousiast geworden door de lessen bij De Toss heeft zij haar eigen tennisrolstoel aangeschaft en inmiddels is zij volledig geïntegreerd in de tennisvereniging. Zij meet zelfs haar krachten tegen valide spelers. Marijke Roest, in het verleden actief voor het Nederlands zitvolleybalteam, vertelt: “Het fijne van rolstoeltennis is dat je, naast het lekker buiten sporten, ook gewoon met je familie, vrienden en bekenden kunt tennissen. Maar uiteraard is het ook leuk om met een groepje ‘rollers’ met en tegen elkaar te tennissen.”

De tennislessen bij tennisvereniging De Toss worden gegeven door Robbert van de Hoef van The Tennis Factory. Van de Hoef heeft ruime ervaring in het geven van rolstoeltennislessen aan sporters in een sportrolstoel.

Voor meer informatie: e-mail naar  marijke.roest@casema.nl

website: http://tennisparkdetoss.nl


Foto'sNieuwsoverzicht