info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Benieuwd wat jij kunt doen?

Bekijk onze activiteiten

Sam zwemt schoolslag met beenslag

29-04-2015

Zaterdag 25 april maakte onze ambassadeur Sam Janmaat een enorme stap. Sam was door zijn beperking niet in staat om met zijn benen de schoolslag te zwemmen. Dit komt door de vorm van de heupkop en kom, zonder een beperking kan men dan roteren. De vorm van de heup van Sam maakt dat roteren onmogelijk. Duncan, een teamgenoot van het paralympisch jeugdteam zwemt deze slag juist als zijn beste slag. Opmerkelijk omdat Duncan hetzelfde ziektebeeld als Sam heeft.

Tijdens de Swimcup die onlangs gehouden werd gaf Duncan aan onze Sam wat techniektips. Sam is hiermee aan de slag gegaan, ook onder toeziend oog van trainers Jelmer en Sven. Vooraf was Sam vooral bang voor de pijn. Die was bij de schoolslag namelijk vreselijk.

Door de opgedane "Duncan-techniek" heeft Sam geen pijn meer bij de schoolslag en kan hij deze nu ook met beenslag zwemmen. Dat levert hem niet alleen een enorme tijdsverbetering op, maar vooral veel zelfvertrouwen.

De knop is om, de angst voor de pijn weg en hij is weer een uitdaging aangegaan!

Het blijkt weer opnieuw: "Je kan meer dan je denkt !"

Via deze link is te zien hoe Sam de schoolslag zwemt. Hij zwemt in baan 2, helemaal bovenin beeld. Sam is te herkennen aan zijn rode badmuts en zijn rode zwembroek

 


Nieuwsoverzicht