info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Benieuwd wat jij kunt doen?

Bekijk onze activiteiten

Bronzen medaille voor Sam Janmaat tijdens The Hague Grand Prix.

24-02-2015

Afgelopen weekend (21/22 februari) was in het Hofbad in Den Haag een groots meerdaagse zwemwedstrijd genoemd The Hague Grand Prix. Een toernooi waar nationaal en internationaal uit diverse leeftijdsklassen en disciplines elkaar ontmoetten. Jeugdtalenten konden zich meten met zwemmers uit andere landen en dit zorgde voor mooie wedstrijden. Nadat er vorig jaar een wereldrecord bij de paralympische zwemmers is neergezet, was de wedstrijd door de IPC (Internationaal Paralympisch Comité ) goedgekeurd als kwalificeringstoernooi voor de paralympische ploeg.

Voor de Soester Sam Janmaat (12) was het een geweldig weekend. De talentvolle zwemmer had zich voor vier afstanden ingeschreven in het paralympisch zwemtoernooi. Bij alle disciplines behaalde Sam de finale met als verrassing een fantastische derde plaats op de 100 meter rugslag. Voor Sam was dit de tweede wedstrijdervaring in een langebaanbad (50 meter). De sportieve successen van Sam gebeurden onder het toeziend oog van zijn ouders maar ook Nederlandse toppers als Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk waren aanwezig.

Sam heeft de ziekte van Perthes. Dat is een doorbloedingsstoornis in de heupkop, waardoor de botcellen afsterven en de kop en kom van de heup vervormen. Viereneenhalf jaar na het constateren van deze ziekte geniet Sam de status van nationaal talent. Hij is opgenomen in de paralympische jeugdzwemploeg en droomt van medailles op de spelen van Tokio, in 2020.


Foto'sNieuwsoverzicht