info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Benieuwd wat jij kunt doen?

Bekijk onze activiteiten

Doelstelling van het Bentinck Fonds

“Je kunt meer dan je denkt!”

Een beperking moet geen bezwaar zijn om deel te nemen aan sportieve activiteiten. Sporten moet voor iedereen kunnen. Sporten is niet alleen gezond, het zorgt ook voor sociale contacten. Sporten haalt mensen uit hun isolement en zorgt voor plezier en zelfvertrouwen. Wij willen met ons Bentinck Fonds faciliterend zijn voor de mindervalide sporter. Niet alleen met financiële middelen, maar ook met “handjes”. Dankzij ons breed netwerk in de gemeente Soest (en omgeving) kunnen wij een ondersteunende en adviserende rol op ons nemen bij activiteiten of evenementen.

Onze doelstelling: Het Bentinck Fonds wil sportieve activiteiten mogelijk maken voor lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen in Soest en ondersteunend en adviserend zijn voor deze sporter en zijn of haar ouders/verzorgers.

Het motto: “Je kunt meer dan je denkt!” Een actief sportend leven is niet alleen voorbehouden voor valide mensen. Mindervaliden hebben talenten. Zij moeten de kans krijgen om die te ontwikkelen en te benutten. Het Bentinck Fonds faciliteert financieel en adviseert en bemiddelt. 

De toekomst van Het Bentinck Fonds: Zal het Bentinck Fonds ooit niet meer nodig zijn? Dat is in een toekomst waarin er een ruim aanbod is voor sporten voor mensen met een beperking en waarin er voldoende geldmiddelen en faciliteiten zijn. Zolang dit allemaal niet vanzelfsprekend is zal het Bentinck Fonds zich in blijven zetten voor sportbeoefening en bewegen voor mensen met een handicap. Wij blijven alert op maatschappelijke ontwikkelingen en we sluiten niet uit dat we in de toekomst een beroep gaan doen op het bedrijfsleven voor sponsoring en ondersteuning.

 

Wilt u een aanvraag doen voor financiele ondersteuning? Via deze pagina vindt u alle informatie