info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Paardrijden bij Prinses Maxima Manege

De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is een erkend hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder beperkingen. Iedereen is hier welkom om te genieten van de mogelijkheden met paarden. Van aangepast paardrijden tot en met therapie.

Samen met onze paarden, instructeurs en vrijwilligers haal je op deze prachtige plek het maximale uit jouw mogelijkheden. Of je nu een beperking hebt of niet. Ervaar het zelf.

De Prinses Máxima Manege is bij uitstek geschikt voor ruiters met een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Zij kunnen paardrijden met of zonder begeleiding en aangepaste hulpmiddelen. Waar mogelijk integreren zij met valide ruiters.

Voordelen van paardrijden

Paardrijden helpt om te ontspannen, nieuwe energie op te doen en te werken aan conditie en balans. De meerwaarde voor minder valide mensen is bovendien dat het paard hen daar brengt waar zij op eigen kracht niet kunnen komen. Bovendien zorgen de bewegingen van het paard voor een goede doorbloeding, versteviging van spieren en een actieve houding. De interactie met het paard is goed voor lichaam en geest, voor het algehele welzijn van de ruiter.

Effecten van paardrijden

De Prinses Máxima Manege onderzoekt de wetenschappelijke effecten van activiteiten met paarden. Uit ervaring weten wij dat paardrijden helpt bij:

  • ontspanning van spieren, ook bij spasticiteit
  • vermindering van obstipatie, verbetering van de stofwisseling
  • loskomen van slijm bij longaandoeningen
  • verbetering van balans, evenwicht en coördinatie
  • spierversterking en conditieverbetering
  • vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid en verbeteren van sociaal contact en gedrag (vooral bij vormen van autisme)
  • welzijn: paardrijden geeft ruiters veel plezier!

Meer informatie:

Mariëtte Scheltens: 06-30883081

Adres:

Dolderseweg 170, boshutlaantje 14

3734 BP DEN DOLDER

website van Prinses Maxima Manege

sfeerimpressie van demonstratie Nicole den Dulk

 


Foto's