info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

Activiteiten voor mensen met een beperking

Wanneer je een lichamelijke of verstandelijke handicap hebt hoeft je wereld niet klein en beperkt te worden. Ook mensen die met een beperking moeten leven, kunnen dikwijls meer dan zij zelf denken. Het motto van het Bentinck Fonds is dan ook: “Je kunt meer dan je denkt!”.

In de dagelijkse praktijk zien wij veel voorbeelden van initiatieven door instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren die mensen met een beperking in staat stellen om te genieten van sport. Dat stimuleren wij. Onze doelstelling is om sporten voor mindervaliden toegankelijk te maken. Wij willen mensen met een beperking ook bewust maken van haar of zijn talenten. Want die zijn er.

Sporten is voor iedereen. Wij ondersteunen dat van harte.

 

“Je kunt meer dan je denkt!”

 

Het Bentinck Fonds ondersteunt tal van initiatieven die in de Soester samenleving worden geïnitieerd om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking aan het bewegen te krijgen.

Onze doelstelling is om de mindervalide aan het bewegen te krijgen. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Sporten zorgt voor een positieve sociale cohesie. Mensen komen uit hun sociale isolement, worden gelukkig en maken vrienden. Daarom ondersteunt het Bentinck Fonds projecten ter bevordering en ontwikkeling van sportieve activiteiten voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De afgelopen decennia hebben wij diverse organisaties, instellingen en evenementen financieel ondersteund.

Een aantal voorbeelden staan links in het menu.