info@bentinckfonds.nl

Sfeerimpressie

Foto's van recente activiteiten.
Bekijk alle fotoalbums

De G van G-voetbal bij SO Soest

In 1999 startten enkele betrokken vrijwilligers met G-voetbal bij SO Soest. De voetbalvereniging startte in het seizoen 1999/2000 met een G-team dat aan de competitie mee ging doen. De G-voetballers maken dus al jarenlang deel uit van de voetbalfamilie. Bij steeds meer verenigingen is het de gewoonste zaak van de wereld dat spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking volwaardig lid zijn. Het motto: normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet. Oftewel: je kan meer dan je denkt!

Dat ondervonden de eerste G-voetballers. Mannen en vrouwen voor wie sporten hooguit was beperkt tot een potje tafeltennis of sjoelen gingen nu in de buitenlucht voetballen. Resultaat: veel spelplezier, veel vreugde en de G-voetballers ontmoetten nieuwe vrienden en deden nieuwe inzichten op.

Het Bentinck Fonds ondersteunt het G-voetbal bij SO Soest. Zo geven wij jaarlijks een donatie ten behoeve van de organisatie van het Bram Bartels G-voetbaltoernooi dat sinds 2009 door SO Soest op de laatste zaterdag van mei gehouden wordt. Clubs uit alle windstreken voetballen dan op de Bosstraat. Een sfeervol toernooi waar veel toeschouwers op af komen. SO Soest won tijdens het Sportgala 2010 de “Bentinck Fonds Prijs”. Een ondersteuning in geld die wij geven aan een instelling of organisatie die mindervaliden stimuleren om te sporten.

De G van G-voetbal
De G in de naam G-voetbal slaat overigens niet op ‘gehandicapten’, zoals weleens wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen rond 1995 een nieuwe categorie moest worden benoemd, gebeurde dit automatisch met de letter G.


Foto's