• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Open Training Paraklimmen - Nieuwegein

zondag 14 april 2019

Op 8 mei 2019

Klimmen is voor iedereen. Soms aangepast, soms met meer begeleiding, maar wel voor jong en oud, groot en klein en voor mensen met een fysieke beperking. Daarom ondersteunt de NKBV het paraklimmen in Nederland.

GEEN BEPERKING

"Bij klimmen is een beperking, geen beperking", zei paraklimmer Renske Nugter al in 2012 in een interview met Hoogtelijn. En zo bewijst de Paraselectie van het Nederlands Team Sportklimmen. Deze groep gemotiveerde klimmers met een beperking trainen wekelijks met elkaar voor (inter)nationale wedstrijden.

Bekijk het Nederlands Team

In steeds meer klim en boulderhallen zijn protheses of rolstoelen dan ook geen vreemd beeld meer. Hoewel er nog weinig georganiseerd getraind wordt zijn de mogelijkheden om zelf te klimmen er zeker. Ben je benieuwd of er mogelijkheden zijn om te klimmen of boulderen bij jou in de buurt? Neem dan contact op met een klim- of boulderhal in de buurt of mail naar paraklimmen@nkbv.nl.

OPEN TRAINING

Een aantal keer per jaar organiseert de NKBV een open training. Dan kun je meetrainen met de paraselectie om te kijken of klimmen en trainen iets voor je is. De volgende open training is op 8 mei 2019 van 15:00 tot 17:30 in Mountain Network Nieuwegein.

Meld je aan 

Foto: Renske Nugter tijdens een training

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier