• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

L&G-hockey bij AMHC Amersfoort

Daar ga je dan, alleen op het doel af. Alles om je heen is weg. Alleen maar de stick in je hand en bal die jij aan het rollen brengt. De keeper verkleint zijn doel, maar met een mooie push schuif je de bal langs de doelman. Je hoort de "plok" op de plank. 1-0 !!

Hockeyclub AMHC Amersfoort geeft trainingen aan jeugdige mindervaliden. De vereniging noemt dit L&G-hockey. De trainingen zijn  bedoeld voor jeugdige spelers en speelsters die vanwege een geestelijke of lichamelijke beperking niet mee kunnen doen in een regulier hockeyteam. AMHC Amersfoort biedt de mogelijkheid van proeftrainingen, zodat belangstellenden kennis kunnen maken met deze veelzijdige sport.

L-hockey is bedoeld voor jongeren, niet rolstoelafhankelijk, die zich primair vanwege hun lichamelijke beperkingen niet kunnen meten met leeftijdsgenootjes/genoten binnen een regulier hockeyteam.

G-hockey is bedoeld voor jongeren, waarbij de verstandelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen komen met leeftijdsgenootjes/genoten binnen een reguliere hockeyteam.

Meer informatie is te vinden op de website van AMHC Amersfoort

Via deze link een mooie impressie van het plezier bij het G-hockey. 

Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier