• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Roeien bij Hemus

Door het water glijden zonder behulp van een motor. Het enige dat je hebt is een roeispaan om het water weg te duwen. Samen met je teamgenoten heb je het rimte te pakken. Met krachtige slagen ga je sneller. Spetters in je nek deren je niet, de snelheid fascineert en stimuleert. De volgende dag heb je spierpijn...dat voelt nog lekker ook.

Roeien is een sport die ook door mensen met een beperking kan worden beoefend. Daar zijn enkele speciale voorzieningen voor nodig en speciale instructies voor nodig. Roeivereniging Hemus heeft met ondersteuning van het Bentinck Fonds en de Nationale Roeibond een instructeurscursus georganiseerd waarmee optimale opvangmogelijkheden voor roeiers met een beperking zijn gerealiseerd.

Daarnaast zijn er enkele speciale voorzieningen nodig. Om de eerste beginselen bij te brengen is er een roeibak gemaakt. Ook is het voor mensen met een beperking niet altijd makkelijk om in een boot te stappen. Daarvoor zijn speciale hulpmiddelen beschikbaar. Voor het vervoer van de zware boten zijn speciale karren aangeschaft. Het Bentinck Fonds heeft deze mogelijkheden financieel en materieel ondersteund. Voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking zijn er bij roeivereniging Hemus in Amersfoort genoeg middelen én is er voldoende kennis aanwezig om actief aan deze boeiende sport deel te nemen. 

Een impressie van de jaarlijkse roeiregatta 'Eemhead'

Voor meer informatie:

Koos Termorshuizen, organisatie Hemus Eemhead, tel. 0622 477 252. www.hemus.nl 
Arjan Kastelein, bestuur Bentinck Fonds, tel 06 5128 9367.

Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier