• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Geslaagde Spinning Night tijdens Gildefeesten

zaterdag 21 augustus 2021

250 sportievelingen fietsen 1750 kilometer en 9000 euro bij elkaar

Het Bentinck Fonds organiseerde in 2017 tijdens de Gildefeesten, in het kader van het Landjuweel, de Spinning Night. Dat werd een succes. Het evenement vroeg om een vervolg. Dinsdagavond 21 augustus 2018 was het zover. De Spinning Night 2.0. met deelname van veertig teams. Het werd wederom een avond met feest, sportief plezier en heel veel afgelegde kilometers.

Dinsdag, acht uur. In een sfeervolle, warme Gildetent staan veertig teams van elk zes personen klaar om te spinnen, feest te vieren en lol te beleven.

Het indrukwekkende openingswoord is van Bibian Mentel. De paralympiër won dit jaar goud op de Paralympische Spelen in Pyeongchang. Na extreme fysieke tegenslagen was de 45-jarige Loosdrechtse de beste op de snowboardcross. Zij is het levende bewijs dat de slogan van het Bentinck Fonds altijd opgaat: “Je kunt meer danje denkt!”. Via het scherm spreekt zij de 250 spinners alle moed in.

Onder leiding van spreekstalmeester Jean Heijl en Bentinck Fonds-ambassadeur Sam Janmaat starten de fanatiekelingen. Voor sommigen is het wennen. De trappers staan niet stil als je stopt met fietsen. Je moet noodgedwongen doorfietsen. Dat maakt het spinnen zwaar. Gelukkig staan er vijf teamgenoten klaar om na een minuut of tien zweten en zwoegen het stuur en de pedalen over te nemen. Even rust: tijd voor een frisje of een biertje.Met een klap op de gong wordt de volgende ronde aangegeven. Prominenten als wethouder Harrie Dijkhuizen en de onvermoeibare Bram Bartels zijn mensen die de gong bedienen. 

Halverwege het sportieve zwoegen worden de teamcaptains op het podium geroepen. Daar krijgen zij van quizmaster Paul Janmaat een aantal vragen op zich afgevuurd, die beantwoord moeten worden met “petje op” of “petje af”. Veel hilariteit bij de vragen, waarbij er na elke vraag mensen afvallen. Uiteindelijk blijft Bo Jane van Maanen over. Zij wint een prachtig wielershirt.

Het Feest op de Pedalen gaat onverminderd door. Met het verhogen van de sfeer stijgt ook het kwik op de thermometer. DJ Kees van Amersfoort weet de juiste muziek uit de boxen te krijgen waardoor het tempo van zowel het fietsen als de doorkomende rondjes flink omhoog gaat. Wethouder Harrie Dijkhuizen geniet zichtbaar van alles feestvreugde en ziet hoe zijn collega Liesa van Aalst namens de VVD-ploeg alle zeilen bijzet om de kilometers weg te trappen. De medewerkers en barmensen van het Gilde zijn tussen alle sportieve bedrijven door waardevolle gastheren en gastvrouwen. 

Een mooi slotakkoord wordt gegeven door het vendeliersteams van het Groot Gaesbeeker Gilde. Op de klanken van Guus Meeuwis geven zij een heuse vendelshow. Het bezorgt kippenvel bij de toeschouwers en een hartelijk applaus voor de vendeliers. Via deze link is de spontane vendelshow te zien. 

Alle medewerkers werden bedankt met een bloemetje. Het gebaar van wethouder Harrie Dijkhuizen was groots toen hij zijn bloemen weggaf aan Marijke Roest die zich als buurtsportcoach onvermoeibaar inzet.

Het Bentinck Fonds is ooit opgericht om faciliteiten, handjes en geld beschikbaar te stellen om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Het is mooi dat tijdens een sportieve avond ruim € 9000,00 wordt binnengebracht voor die kwetsbare doelgroep. Voorzitter Eric Borgts kijkt tevreden terug: ,,Wij willen met deze avond het Bentinck Fonds op de kaart zetten, geld binnenhalen en voor veel Soesters een gezellig feestje organiseren en ook die opzet lijkt, gezien de lovende reacties, geslaagd!”

Binnenkort op deze site de 'aftermovie' maar nu alvast de foto's van een onvergetelijke avond. De foto's zijn te zien via deze link

Foto's van Jaap van den Broek op de site van het Gilde zijn te zien via deze link

Wesley van Middendorp maakt een impressiefilm die te zien is via deze link

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier