• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Soesters Dansduo bereikt Halve Finale EK.

woensdag 12 november 2014

Afgelopen weekend werd er in het Poolse Lomianki het Europees Kampioenschap Rolstoeldansen gehouden. Onze Soester Sportploeg 2013, te weten Kim Bezemer en Robert van Vulpen, had de eer om namens Nederland te worden uitgezonden.

Dit jonge danskoppel was voor het eerst in hun beider danscarrière geselecteerd voor het Nederlandse Team. Het duo ging ook zonder enige verwachting op succes naar Polen. Blij verrast waren Kim en Robert dan ook dat zij hun eerste EK zich konden meten met de beste 12 danskoppels van Europa. De behaalde halvefinaleplek was voor hen dan de ultieme bekroning van een toch al succesvol seizoen. Na het behalen van de Benelux-titel was het EK de kers op de taart. Opnieuw een geweldige prestatie voor dit talentvolle duo.

De complete Nederlandse selectie bestond dit jaar uit vier paren. Van die vier paren was de helft afkomstig uit Soest. Henk en Nel van der Vegte zijn weliswaar niet woonachtig in Soest, maar zij krijgen op de Soester Dansschool Sepp al een aantal jaar les van Gina Sepp. Het tweede paar van Nederland dat uitkwam op het Europees Kampioenschap miste helaas net de halve finale, maar behaalde toch nog een welverdiende er eervolle 13de plaats.

Gina Sepp was de coach en begeleidde het team tijdens het EK.

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier