• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

G-hockey bij AMHC (Amersfoort)

maandag 17 november 2014

Zondag 16 november was een bestuursafvaardiging van het Bentinck Fonds aanwezig bij de training van het G-team van het Amersfoortse AMHC. Ondanks de gestaag neervallende regen was er een grote opkomst. De enthousiastelingen werden daarom in twee groepen verdeeld De eerste groep begon onder leiding van Rosemarie Pielage aan een partijtje. De andere groep speelde hockey met een voetbal. De training werd afgesloten met een fanatiek partijtje voetbal waarin iedereen zich naar hartenlust uit kon leven.

Na afloop werd er samen met de ouders gezellig nagepraat in het knusse clubhuis. Natuurlijk werd er een geurende en dampende bak koffie geserveerd. Uit de reacties van de ouders bemerkten wij dat AMHC een club is van enthousiaste leiders, bestuurders, ouders en sporters. Natuurlijk moesten er vandaag wel enkele sporters aangespoord worden, maar dat had vooral met de regen te maken.

De conclusie was dat beweging heel belangrijk is. Dus ook voor de kinderen van AMHC. Begeleidster Rosemarie Pielage merkte terecht op dat de kinderen echt actiever, fitter en vrolijker worden.

Naast onbekendheid van het G-hockey, wat we met dit soort berichten hopen weg te nemen, lijkt ook vervoer een barrière te zijn, zeker nu de overheid zich meer en meer terugtrekt. Voor het Bentinck Fonds is dit uiteraard een punt van aandacht.

De mensen van AMHC hadden in ieder geval een prachtige en gezellige sportochtend. 

De site van AMHC Amersfoort

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier