• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Gouden en zilveren weekend voor Querijn Hensen

dinsdag 18 december 2018

SOEST – Querijn Hensen zwom alleen maar persoonlijke records tijdens de NJJK (Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen) in het Pieter van den Hoogenband-zwemband in Eindhoven. De recordreeks leverde de 17-jarige zwemmer uit Soest twee gouden en vier zilveren medailles op.

Querijn Hensen is een talentvol zwemmer. Op achtjarige leeftijd kreeg de jonge Soester last van jeugdreuma. Zwemmen was een van de weinige sporten die hij mocht en kon doen. Hensen is gespecialiseerd op de korte afstanden 50 en 100 meter vrij en de 50 en 100 meter rugslag.

In een interview vertelde Hensen het volgende over zijn beperking: ,,Ik ben zo blij met het zwemmen. Dat is een sport waarbij de gewrichten de minste weerstand hebben. Andere sporten zijn door mijn beperking nauwelijks mogelijk. Ik kan er niks anders van maken.  Mijn reuma begon met een dikke knie. Maar mijn ziekte is progressief en wordt met medicijnen onderdrukt. Ik kan niet meer dan 600 meter lopen, dan doen mijn knieën, enkels, heupen en handen pijn. In het water ben ik vrij, kan ik veel meer.”

Afgelopen weekend zwom de paralympische zwemmer zes persoonlijke records. Daardoor mocht het talent twee gouden en vier zilveren medailles bijhangen in zijn toch al volle prijzenkast.

De nieuwe uitdaging staat al weer voor de deur. Aanstaand weekend zijn de Open Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg. Later in het jaar probeert Hensen bij de lange-baan-swimcups in Den Haag en Eindhoven en bij de worldseries in maart in Amersfoort limieten te halen die een startbewijs zijn voor de WK-parazwemmen. Dit WK wordt komend jaar van 29 juli t/m 4 augustus in het Maleisische Kuching gehouden.

Foto: Arjen Spannenburg

Uitblazen na een puike prestatie

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier