• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Bronzen medaille voor Sam Janmaat tijdens The Hague Grand Prix.

dinsdag 24 februari 2015

Afgelopen weekend (21/22 februari) was in het Hofbad in Den Haag een groots meerdaagse zwemwedstrijd genoemd The Hague Grand Prix. Een toernooi waar nationaal en internationaal uit diverse leeftijdsklassen en disciplines elkaar ontmoetten. Jeugdtalenten konden zich meten met zwemmers uit andere landen en dit zorgde voor mooie wedstrijden. Nadat er vorig jaar een wereldrecord bij de paralympische zwemmers is neergezet, was de wedstrijd door de IPC (Internationaal Paralympisch Comité ) goedgekeurd als kwalificeringstoernooi voor de paralympische ploeg.

Voor de Soester Sam Janmaat (12) was het een geweldig weekend. De talentvolle zwemmer had zich voor vier afstanden ingeschreven in het paralympisch zwemtoernooi. Bij alle disciplines behaalde Sam de finale met als verrassing een fantastische derde plaats op de 100 meter rugslag. Voor Sam was dit de tweede wedstrijdervaring in een langebaanbad (50 meter). De sportieve successen van Sam gebeurden onder het toeziend oog van zijn ouders maar ook Nederlandse toppers als Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk waren aanwezig.

Sam heeft de ziekte van Perthes. Dat is een doorbloedingsstoornis in de heupkop, waardoor de botcellen afsterven en de kop en kom van de heup vervormen. Viereneenhalf jaar na het constateren van deze ziekte geniet Sam de status van nationaal talent. Hij is opgenomen in de paralympische jeugdzwemploeg en droomt van medailles op de spelen van Tokio, in 2020.

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier