• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Bewegen met passie bij NK Rolstoeldansen Soest

maandag 11 mei 2015

Het Nederlands Kampioenschap Rolstoeldansen werd zaterdag 9 mei jl. in Soest gehouden. Volgens de organisatie gaat het er niet om wie het beste danst, maar is het vooral belangrijk dat het met passie wordt uitgevoerd. Op wielen of op dansschoenen, dat doet er niet toe. 

Rolstoeldansen is al sinds de jaren 80 populair in Nederland. Er is een klasse waarbij maar één van de dansers van een dansend paar in een rolstoel zit. Ook zijn er klasses voor twee rolstoelers, waarbij sommige dansers zelfs in een elektrische rolstoel zitten die ze met een joystick besturen. 

Organisator Jan Sepp: "Afhankelijk van het functioneren van hun lichaam worden de rolstoeldansers geclassificeerd in categorieën. Hierdoor dansen ze tegen gelijkwaardige tegenstanders."

In Soest deden ruim honderd paren mee aan de wedstrijd, die wordt georganiseerd door Stichting Danssport Soest en Stichting Rolstoeldansen Nederland. Kanshebbers Kim Bezemer en Robert Roover uit Soest behaalden een 3e plaats in de categorie Latin en zij werden 2e bij het onderdeel Ballroom. 

Bron: RTV Utrecht


 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier