• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Prinses Aimée ervaart huifbedrijden bij de Prinses Maxima Manege

dinsdag 5 februari 2019

Het Bentinck Fonds ondersteunt de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Onderstaand nieuwsbericht vertelt over het huifbedrijden en de persoonlijke beleving van prinses Aimée. Op de foto's is ook te zien hoe kleine Luuk geniet van het huifbedrijden. De foto's zijn van Chantal Drost en Mel Boas (Boasphoto.nl).

Den Dolder – Prinses Aimée ervaart huifbedrijden bij de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Zij was samen met andere leden van het Koninklijk Huis aan het klussen in het kader van NLdoet bij de Prinses Maxima Manege in de bossen van de Willem Arntz Hoeve. De prinses reed mee met een van de kleine cliënten. Deze cliënt maakt twee keer per maand een tochtje van ongeveer een half uur op het huifbed.

Huifbedrijden is een uitkomst voor mensen met meervoudige complexe handicaps, die aan bed/rolstoel gebonden zijn. Cliënten van het huifde komen op een doek te liggen, dat op de ruggen van twee even grote paarden rust. De deinende beweging en de warmte van de paarden zorgen voor meer doorbloeding en stimulering van de organen. Het resultaat van deze weldadige paardenmassage is totale ontspanning, beter ademen, slapen en een beter werkende spijsvertering.

Een rit op het huifbed is vaak het enige (sport)uitje waar mensen, die volledig verlamd zijn,  plezier aan beleven! Deze cliënten genieten van de geur van de paarden en het geklikklak van de hoeven als achtergrondmuziek

Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet
Voor prinses Aimée was het een zeer bijzondere ervaring, waardoor zij zich kon inleven wat dit met mensen doet die verlamd of gehandicapt zijn. Voor haar was het een klein beetje ontspanning na een ochtend schilderen in de bak van de Prinses Maxima Manege.

Prinses Máxima Manege/Stichting Hippisch Therapeutisch Centrum Prinses Máxima
Boshutlaantje 14
Dolderseweg 170
3734 BP Den Dolder

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier