• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Verslag van Sam Janmaat over het Paralympic Talent Camp in Amsterdam

dinsdag 12 mei 2015

Tien jonge paralympische zwemtalenten hebben de afgelopen week genoten van het eerste nationale Paralympic Talent Camp in Amsterdam. Vier sportbonden (KNZB, KNTLB, Atletiekunie en de NBB) vaardigen ieder 10 sporters af naar het samen met NOC*NSF en ABN-Amro georganiseerde trainingskamp.  Namens de KNZB namen de volgende zwemmers deel: Inge Belfor, Liesette Bruinsma, Rogier Dorsman, Duncan van Haaren, Querijn Hensen, Thijs van Hofweegen, Sam Janmaat, Cléo Keijzer, Romy Pansters en Bastian Renshoff. De begeleiding was in handen van Jelmer van Waveren en Uli van Us. Marco van den Brink was projectleider.

Het trainingskamp bestond uit twee sportspecifieke trainingen per dag en daarnaast vonden gezamenlijke activiteiten plaats met de sporters van de andere sportbonden. Dit waren zowel krachttrainingen als workshops over bijvoorbeeld voeding.

De zwemmers en andere sporters zijn zeer enthousiast over de trainingsweek waarbij ze heel veel geleerd hebben en ook erg veel plezier hebben gehad.  Projectleider Marco melde op woensdag: ‘De sfeer is fantastisch en er wordt hard gewerkt. De kruisbestuivingen met de andere sporttakken werkt goed en is zeer leerzaam.’ 

Het Jeugdjournaal (http://jeugdjournaal.nl/item/792305-keihard-trainen-in-de-vakantie.html) heeft woensdag opnames gemaakt, met daarin een bijdrage van Liesette Bruinsma. Ook is er een verslag te beluisteren op AmsterdamFM (http://www.amsterdamfm.nl/trainingskamp-voor-toekomstige-paralympiers/).

Aan het eind van het trainingskamp werden vier winnaars bekend gemaakt van de Talent Awards. Bij de zwemmers won Querijn Hensen uit Soest de cheque van €750.

(Bron: http://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000031488/paralympic_talent_camp__amsterdam/) 

Bentinck Fonds-ambassadeur Sam Janmaat schreef een beeldend verslag over zijn belevenissen tijdens deze talentendag in Amsterdam:

"Toen we op maandag aankwamen bij het hotel in Amsterdam dacht ik eerst dat ik in de maling was genomen. Het hotel leek wel op een museum. Nadat we afscheid hadden genomen van onze ouders kregen we de officiële opening. Daarna kregen we een training die twee uur lang duurde en na de training deden we een kennismakingsspel met allerlei leuke elementen erin.

Dinsdag  gingen we, na het ontbijt van half acht, met de bus naar het Ronald McDonald-center. Daar kregen we de ochtendtraining van opnieuw twee uur. Na de lunch kregen we vervolgens een krachttraining van anderhalf uur. Vervolgens de middagtraining van tweeëneenhalf uur. Hierna gingen we met de bus naar het hotel. Na het diner kregen we voedingsadvies.  

Woensdag na het ontbijt kregen we weer een training en na de lunch moesten alle talenten van het trainingskamp een clinic geven aan 70 kinderen met een beperking. Zo moesten we tijdens de clinic voordoen hoe de estafette rondom de wisselslag gaat. Daarna zijn we op de foto gegaan met Esther Vergeer. Na deze activiteiten met de bus naar het hotel/museum waar we een lekker diner kregen.

Donderdag begonnen we, zoals alle dagen, na het ontbijt met de training van tweeëneenhalf uur. Na de lunch kregen we een landtraining en daarna weer een lange training. In het hotel kregen we na het diner een training van Jeroen Hertzberger waarin hij ons uitlegde hoe je om hoort te gaan met teleurstellingen en hoe je daar mentaal sterker van wordt. Vrijdag na het ontbijt weer een training en na de lunch de uitreiking van de cheque van € 750,00. Deze cheque ging naar Querijn.

Toen was het tijd om lekker naar huis te gaan. Ik heb veel geleerd deze week. Het mooiste wat ik ervaren heb is hoe iedereen op een goede manier omgaat met zijn of haar beperking en hoe fijn het is om samen te sporten.

Je kunt dus meer dan je denkt!!"

Groetjes Sam

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier