• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Drie valide limieten tijdens regiokampioenschappen lange baan voor Sam Janmaat

woensdag 3 juni 2015

Succesvolle kampioenschappen op de lange baan (50 meter) voor onze ambassadeur Sam Janmaat. Dit regiokampioenschap is verdeeld over twee weekeinden. De snelste acht van de regio zwemmen per leeftijdscategorie tegen elkaar. De moeder van Sam, Evelien, was er beide weekenden natuurlijk bij en schreef voor ons een verslag. 

 

De eerste ronde was in het weekend van 16/17 mei. Twee weken later, 30/31 mei was de tweede ronde van dit spannende kampioenschap.

Sam mocht op de dag van zijn dertiende verjaardag, op 16 mei, zwemmen op de 50 meter vrij, de 100 meter rug en 100 meter vrij estafette. Op de 100 meter rug behaalde Sam een mooie bronzen medaille. Dat was een mooi extra verjaardagscadeau die hij aan zichzelf gaf, zeker met een tijd van 1.16.13. Dat is een valide NJJK-limiet! Op de 50 meter vrij volgde met een tijd van 30.54 een goede vijfde plaats. Eveneens een valide limiet voor het NJJK, hoe gaaf is dat!!

De vier Duinkikkers hebben bij de estafette ook nog een mooie zesde plek met elkaar  behaald.

Op zondag mocht Sam meedoen met de 50 meter rug. Met een tijd van 36.03 behaalde hij een vijfde plaats. Sam gleed weg bij de start en kon dit niet meer goedmaken helaas. Hij baalde enorm. Dat mag ook. Teleurstellingen horen nu eenmaal ook bij dit soort wedstrijden.

De 100 meter vrij is lastig tegen zulke sterke valide zwemmers, maar een zevende plaats is alsnog een mooi resultaat. (1.09.36)

Dag van hun leven bij Femke Foundation

Voor zaterdag 30 mei hadden we Sam niet opgegeven. Hij mocht met zijn oudere broer Joep en nog ruim 40 kids die een onbekende of onbegrepen ziekte of beperking hebben een onvergetelijke dag beleven met " the ride for you" dat is georganiseerd door de Femke Foundation.

De jongens en meisjes zijn een tocht door Friesland gaan maken in dikke vette sportauto's en hebben hier de dag van hun leven gehad. Wat fantastisch dat ze dit samen mochten beleven.

Wij zijn erg dankbaar dat deze organisatie ook stil staat bij het feit dat ook de broers en zusjes het er behoorlijk moeilijk mee kunnen hebben dat ze familie hebben met een beperking op welke manier dan ook.

 

Zondag 31 mei

Wij waren nog onder de indruk van die fantastische zaterdag. Maar deze zondag op naar de orde van de dag! Zwemmen .

De eerste afstand was de 200 meter rug. Spannend want Sam kan hier nog een limiet halen en misschien een medaille. Hij weet dat hij het kan, maar onlangs is Sam ongelukkig gediskwalificeerd en hij had dus geen limiet. Sam zwom een mooie race maar doseerde niet goed en daardoor haalde hij de derde plaats net niet! Een vierde plek is natuurlijk ook super, maar het voelde niet tof! De teleurstelling werd al snel weggespoeld toen bleek dat de mooie tijd van 2.43.77 voldoende bleek voor die felbegeerde limiet! Hij had alles gegeven en moest toen nog de 100 meter vlinder en de 200 meter vrij zwemmen.

Sam gaf aan dat hij misselijk was en "kapot moe" ( Sam noemt dat zo). Gelukkig was er nog de pauze en prijsuitreiking en dat gaf voldoende tijd voor Sam om zich te herpakken.

Op naar de 100 meter vlinder. En dat zag er goed uit, zesde plaats met een tijd van 1.31.38.

Sam vindt deze slag echt niet leuk, dus extra fijn als het lekker gaat.

Op naar de 200 vrij meter, leuk! Want er wordt hard gezwommen vandaag. Sam mag starten in baan zes en is goed weg. Hij zwemt een prima race en geeft een dot extra gas in de laatste baan.

Achteraf bleek dat hij teveel energie nog over had en hij eindigt als vijfde met 2.32.84! En een lekker gevoel!

Hij straalt en is blij met de behaalde resultaten. Drie valide limieten naast de al behaalde Paralympische limieten.

Op naar het NJJK met de Duinkikkers met trainer Sven en Femke die vandaag een limiet behaalde voor de 100 vrij. En natuurlijk Deborah en Querijn die ook de Paralympische limieten behaald hebben.

We hebben er nu al zin in, 11 t/m 14 juni in Eindhoven.

Het is weer duidelijk: ook nu kwam Sam erachter dat je meer kunt dan je denkt !

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier