• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

NK rolstoeldansen in Soest

maandag 13 juli 2015

Zaterdag 9 mei werd door Stichting Danssport Soest en Stichting Rolstoeldansen Nederland het NK Rolstoeldansen gehouden. Tijdens dit evenement werden heel veel foto's gemaakt die wij u niet willen onthouden. Daarom dit fraaie fotoalbum. Onderstaand een beknopt verslag van dit succesvol evenement (Bron: wwwrtvutrecht.nl) en een dankbetuiging van Jan Sepp.

Bewegen met passie bij NK Rolstoeldansen Soest

Het Nederlands Kampioenschap Rolstoeldansen werd zaterdag 9 mei in Soest gehouden. Volgens de organisatie gaat het er niet om wie het beste danst, maar is het vooral belangrijk dat deze sport met passie wordt uitgevoerd. Op wielen of op dansschoenen, dat doet er niet toe.
Rolstoeldansen is al sinds de jaren 80 populair in Nederland. Er is een klasse waarbij maar één van de dansers van een dansend paar in een rolstoel zit. Ook zijn er klasses voor twee rolstoelers, waarbij sommige dansers zelfs in een elektrische rolstoel zitten die ze met een joystick besturen.
Organisator Jan Sepp: "Afhankelijk van het functioneren van hun lichaam worden de rolstoeldansers geclassificeerd in categorieën. Hierdoor dansen ze tegen gelijkwaardige tegenstanders."
In Soest deden ruim honderd paren mee aan de wedstrijd, die wordt georganiseerd door Stichting Danssport Soest en Stichting Rolstoeldansen Nederland. Kanshebbers Kim Bezemer en Robert Roover uit Soest behaalden een 3e plaats in de categorie Latin en zij werden 2e bij het onderdeel Ballroom.

Bedankt...!

Op het moment van schrijven zijn we nu twee weken na het NK-rolstoeldansen en de grote prijs van Soest. Hierbij een klein verslag van dit evenement:

Na onze interne evaluatie kunnen wij niet anders concluderen dan dat het evenement een groot succes is geworden. Op zaterdag 9 mei deden er meer dan 114 paren mee aan het officieel Nederlands Kampioenschap Rolstoeldansen. Een aantal dat nog nooit zo groot is geweest sinds de introductie van het Nederlands Kampioenschap. Wellicht bent u zelf in de mogelijkheid geweest om op 9 mei te komen kijken wat wij met uw hulp hebben kunnen bereiken. Als Stichting Danssport Soest kunnen we u niet genoeg bedanken dat we dit evenement voor zoveel sporters mogelijk hebben kunnen maken.   

Een kleine greep uit de commentaren die wij hebben mogen ontvangen:

  • "Het beste georganiseerde Kampioenschap die wij ooit hebben mogen dansen”
  • "De zaal, de aankleding, de vrijwilligers, alles was even goed geregeld”
  • "Hopelijk volgend jaar weer het NK naar Soest”   

Naast de enthousiaste dansers en het publiek hebben wij ook de media in grote getalen mogen ontvangen. TV Baarn, RTV Utrecht en diverse kranten hebben verslag gedaan van het Nederlands kampioenschap. Ook de lokale politiek hebben wij tijdens het NK mogen verwelkomen.  
De zondag stond in het teken van de grote prijs van Soest. Een wedstrijd voor valide dansers. Ook hier was de inschrijving groot te noemen. Meer dan 100 paren uit heel Nederlandhadden de weg naar Soest gevonden.

Als Stichting zijn wij ons op dit moment aan het beraden of wij ook in 2016 dit evenement naar Soest willen halen en wij kunnen alleen maar de hoop uitspreken dat we u dan mogen benaderen.  
Hierbij nog diverse foto's waarmee u een impressie krijgt wat u mogelijk heeft gemaakt.

 
Rest mij niets anders dan u voor de laatste maal te bedanken voor uw ondersteuning.

Namens de Stichting Danssport Soest en alle dansers,  
Met Vriendelijke groet,
Jan Sepp
Voorzitter Stichting Danssport Soest

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier