• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Rolstoeltennis bij BTV De Geeren onder leiding van Henk de Vries

vrijdag 24 mei 2019

SOEST/BAARN - Henk de Vries gooit nog eens een bal op voor Marijke Roest en haar rolstoeltennispartner Aad Tander. Henk is de tennisleraar en hij traint op de donderdagavond bij BTV De Geeren in Baarn, de rolstoeltennisers uit de regio Eemland. Initiatiefneemster van het rolstoeltennis is Marijke Roest en zij hoopt dat met de fraaie locatie in Baarn en de professionaliteit van Henk de Vries geïnteresseerden zich aanmelden om kennis te maken met rolstoeltennis en/of tennis voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. 

Rolstoeltennis werd de afgelopen jaren wel aangeboden aan de mensen in Soest en omgeving. Echter de locatie bij TV De Toss was volgens Marijke Roest niet optimaal. ,,Bij De Toss hadden we te maken met SmashCourt en dat is voor rolstoelers heel zwaar. Het gravel hier bij De Geeren is perfect. We kunnen snel draaien en reageren."

Eric Borgts is getuige van de training. De voorzitter van het Bentinck Fonds vertelt: ,,Als Bentinck Fonds willen wij graag deze sport ondersteunen. Het blijkt dat je inderdaad meer kunt dan je denkt. Dat bewijst Marijke en met haar heel veel sportliefhebbers die, ondanks hun beperking, toch aan hun lichaamsbeweging komen. De voorzitter kijkt geamuseerd toe wanneer hij ziet hoe wendbaar Marijke Roest en Aad Tander met de rolstoel reageren op de ballen die Henk de Vries serveert. Snel reageren is een kwaliteit en belangrijk om rolstoeltennis goed te kunnen spelen. ,,Dat klopt", bevestigt Marijke. ,,Maar oefening baart kunst. Ook als je nog nooit rolstoeltennis hebt gespeeld is deze locatie perfect. Met een kundige leraar als Henk krijg je de kneepjes snel onder de knie. Rolstoeltennis is zo leuk."

Marijke vertelt hoe het rolstoeltennis bij De Geeren is gerealiseerd. ,,Allereerst was daar de vereniging zelf die de faciliteiten aanbood. Met Sportivun hebben wij een partner die een professionele trainer voor ons in huis heeft. Jort Verhage van BRNL (bevordering rolstoeltennis Nederland) zorgt voor de contacten met de KNLTB, het Bentinck Fonds geeft financiele ondersteuning en SRO Amersfoort levert het nodige materiaal."

De Geeren gaat naast het rolstoeltennis, ook aangepast tennis voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking aanbieden. Rolstoeltennis voor kinderen wordt samen met de Esther Vergeer Foundation georganiseerd.

Marijke Roest is naast actief deelnemer ook beweegmakelaar in de gemeente Soest. Via de website www.unieksporten.nl  is prima te zien waar en bij wie sporten voor mensen met een beperking mogelijk is. Marijke: ,,Wij willen graag samen de drempel om te sporten en bewegen verlagen. Via de site van Uniek Sporten kun je overal sportaccommodaties vinden en deze op hun toegankelijkheid beoordelen. Om de toegankelijkheid van sportaccommodaties in Nederland in kaart te brengen werkt Uniek Sporten samen met het Mulier Instituut."

Marijke heeft lovende woorden voor het Bentinck Fonds. ,,Het Bentinck Fonds heeft het mede mogelijk gemaakt dat wij bij De Geeren in Baarn actief rolstoeltennis kunnen beoefenen. Het is heel leuk om te doen. Momenteel hebben we een klein aantal deelnemers. Ik roep dan ook mensen op om mee te doen met rolstoeltennis. Het is zo’n leuke sport en de tennisbanen bij De Geeren zijn uitermate geschikt om rolstoeltennis te spelen."

Interesse in rolstoeltennis of aanmelden? Dat kan bij Marijke Roest (beweegmakelaar.as@swos.nl

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier