• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Hoe gaat het nu met Sam? Een update...

woensdag 29 mei 2019

Onze ambassadeur Sam Janmaat heeft twee weekenden in mei deelgenomen aan de regiokampioenschappen in Amersfoort. Dit was de laatste kans om limieten te halen voor het NJJK in Eindhoven in juni.

Op de eerste dag zwemt Sam de 50 rug waarvan hij de limiet gelukkig al eerder dit seizoen heeft gehaald. Deze dag moet ook de 200 meter vrije slag gezwommen worden.

Over de 200 vrije slag wil Sam na de wedstrijd niet meer praten. De eerste 100 meter gaan goed, daarna merkt hij dat het vandaag niet gaat lukken… Oorzaak: waarschijnlijk doordat Sam minder getraind heeft en daardoor dus minder conditie. Voor Sam blijft het mentaal ook vrij lastig om zich telkens weer op te laden.

Op dag twee staan er twee individuele afstanden en twee keer een estafette op het programma. Op de 50 meter vlinder zwemt Sam een prima tijd van 28,38. Net geen limiet. Hierna volgt de eerste estafette en vlak daarna de100 meter rug. De limiet op de 100 rug heeft Sam al, en dat was maar goed ook want hij zwemt, mede door de eerder gezwommen estafette, ver boven zijn persoonlijk record. Het laatste nummer van deze dag is de 4x200 meter vrije slag. Dit gaat lekker! Het team pakt de eerste plaats van de regio!

Op de derde dag van deze kampioenschappen zwemt Sam de 50 meter vrij en de 200 wisselslag, beide boven zijn persoonlijk record. Sam wil vandaag graag presteren, maar het zit er gewoon niet in.

Op de laatste dag zwemt Sam alleen de 100 vrij. Hij zwemt een hele mooie tijd van 56.54 een mooi persoonlijk record! Net te weinig voor een limiet, deze staat op 56,40.

Uiteindelijk heeft Sam twee limieten gehaald bij de valide zwemmers. Een knappe prestatie, zeker als je weet dat hij minder traint, twee dagen stage loopt en nog eens twee dagen praktijkles heeft op de kokschool! Topsport en maatschappelijke carrière is moeilijk te combineren, maar als je er plezier in houdt dan kun je meer dan je denkt!!!

Paul

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier