• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Nebahat Cetin brengt slogan Bentinck Fonds in praktijk

vrijdag 20 november 2015

“JE KUNT MEER DAN JE DENKT”

  •  
  •  
  •  
  •  
 

​Dat is het motto van het Bentinckfonds en Nebahat Cetin heeft bewezen dat het ook echt zo is. Nebahat houdt er niet van afhankelijk te zijn van anderen en wil niet zielig gevonden.

Die instelling heeft zij te danken aan haar ouders. Ze heeft een lichamelijke beperking als gevolg van een vervelende ziekte op jonge leeftijd maar werd niet ontzien. Ze werd op dezelfde manier opgevoed als alle andere kinderen van het gezin. Gewoon alles meedoen net als iedereen. Ze staat voor iedereen klaar en werkt o.a. als vrijwilligster bij de stichting King Arthur in Soest. Nebahat wilde graag meer sporten en zwemmen leek haar wel heerlijk.
Ze had wel eens geprobeerd om een zwembad te vinden waar ze haar les konden geven maar dat was niet gelukt. Er was onvoldoende kennis en tijd om op een dergelijk intensieve manier les te geven. Nebahat vraagt niet graag om hulp maar vond bij toeval twee jaar geleden een zwemmaatje die het wel met haar wilde proberen. Bij Optisport (Sportboulevard de Engh ) kregen ze de ruimte om tijdens het MBVO uur (MBVO staat voor Meer bewegen voor ouderen) op de donderdagmiddag samen aan de slag te gaan.
De vaste zwemmers in dit zwemuur keken wel even vreemd op toen ze die twee de eerste keren bezig zagen. Nebahat vond in eerste instantie ook wel een beetje eng. Maar het vrije gevoel van het water wat je draagt was voor haar al een hele openbaring. Het was uitproberen wat wel en niet mogelijk was maar met veel geduld van haar maatje en heel veel doorzettingsvermogen van Nebahat kon ze na een jaar een beetje zwemmen. Het eerste doel was bereikt. Mee zwemmen in extra warm water op de zaterdagochtend bij het Bentinckfonds .
Het volgende doel was een echt zwemdiploma. Stel je eens voor. Je bent de 45 gepasseerd, je hebt in éen been geen kracht en in het andere been maar heel weinig en krijgt het voor elkaar om nog te leren zwemmen. En dan ga je ook nog proberen om te duiken van de kant en vervolgens door het beruchte gat in het zeiltje te zwemmen. Daar is heel veel lef voor nodig. Ze kreeg steeds vaker complimentjes van de andere zwemmers en het badpersoneel. Bij Optisport was ook veel bewondering voor haar doorzettingsvermogen en ze kreeg de kans om af te zwemmen. 12 november jl. behaalde Nebahat het felbegeerde zwemdiploma. Een topprestatie volgens haar maatje. De eerste reactie van Nebahat: “nu ga ik proberen een B-diploma te halen”. 
Op de foto een trotse Nebahat Cetin en haar zwemmaatje. 
Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier