• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Mentale overwinning voor Sam

maandag 5 augustus 2019

Onze ambassadeur Sam Janmaat heeft een moeilijke periode achter de rug. Vorig jaar werd de talentvolle zwemmer ‘uitgekeurd’ door de IPC voor het paralympisch zwemmen. Ondanks dat Sam zijn beperking heeft en houdt betekende dat een streep door zijn ultieme droom: meedoen met de Paralympische Spelen komend jaar in Tokio. 

Mentaal zorgde de uitkeuring voor een flinke dip. Want Sam heeft een heupafwijking. Hierdoor blijft hij minder kracht houden met start- en keerpunten, onderwaterfase en andere technische punten.
Gelukkig heeft hij deze mentale zware fase achter de rug. Het was een zwaar jaar met deze mindset, maar ook met stage- en studieverplichtingen. Maar Sam gaat door met waar hij goed in is en waar hij zoveel plezier aan beleeft en dat is: zwemmen (en dat zo hard en goed mogelijk). Onze ambassadeur heeft vooral aan het einde van het seizoen, voor en tijdens het NJJK het plezier weer hervonden in zijn sport.
Het komende jaar gaat Sam stage lopen in de keuken van restaurant Sabrosa in Soest-Zuid. Zijn werktijden zijn nu zo dat hij de ochtendtrainingen op kan pakken, uiteraard in overleg met zijn hoofdtrainer van ZPC Amersfoort.

Sam is nu veel te vinden in de sportschool en wil/moet zeker nog een openwaterwedstrijd gaan zwemmen voor de reguliere training weer hervat wordt. Wij houden u  op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de ambassadeur van het Bentinck Fonds.

Sam willen wij van harte feliciteren. Hij heeft, naast het overwinnen van zijn beperking, ook deze mentale strijd gewonnen. Je kunt meer dan je denkt!

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier