• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Steun voor paralympische zwemmer Querijn Hensen

maandag 16 september 2019

Het Bentinck Fonds ondersteunt de Soester Paralympische zwemmer Querijn Hensen. Querijn heeft het door zijn ziekte en de daaruit voortkomende beperking niet altijd gemakkelijk gehad. Toch heeft hij diverse sportieve prestaties op zijn naam kunnen schrijven. 'Je kunt meer dan je denkt' is ook op deze talentvolle jonge Soester van toepassing. Querijn vertelt graag zijn verhaal: 

Ik ben dit seizoen volledig opgenomen in de nationale selectie van het paralympisch team. Ik heb een volledig plek gekregen, (normaal begin je met een stageplek, maar ze hebben mij het vertrouwen gegeven om gelijk zo te beginnen). Dit allemaal onder de begeleiding van de bondscoach. De laatste zes maanden van vorig seizoen had ik een moeilijke tijd. Ik was veel ziek en heb moeilijke keuzes moeten maken wat voor veel stress zorgde. Hierdoor heb ik ook helaas natuurlijk de kwalificatie voor de WK dat afgelopen week was misgelopen. Sinds ik dit seizoen weer ben begonnen voel ik mij beter dan ooit. Ik train onder de geweldige begeleiding van alle stafleden die het Nederlands team ter beschikking heeft. Ik ben nu acht weken bezig en het gaat enorm goed. Ik merk dat wat ik nu doe al beter gaat dan het tweede deel van vorig seizoen. Ik zet goeie tijden op de klok en zit goed in mijn vel.

In december is de eerste kwalificatiewedstrijd van het seizoen. Dit is de swimcup in Amsterdam (14-15 december). Dit is mijn eerste poging om mij te kwalificeren voor de paralympische spelen. We zijn er hard naar aan het toe trainen. Hiervoor gaan we nog twee weken op trainingsstage met het team. Dit in de laatste twee weken van oktober. Ik ga super lekker en kijk er naar uit om alles uit mijzelf te halen en boven mijn huidige kunnen uit te streven.

In april zijn de tweede en derde kwalificatiemomenten. Dit is in de eerste twee weekenden van april. Zou ik het niet in december halen dan kan ik het hier halen. Ik ben momenteel erg lekker bezig en zit op de goeie weg. Ik merk dat het teamgevoel heel hoog is. En dat ik in de meest optimale sfeer kan trainen. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk.

Ik ga zeker mijn best doen om mijn hoogst mogelijke doel te halen: de paralympische spelen van 2020 TOKYO! Ik weet zeker: je kunt meer dan je denkt!


Meer informatie is te lezen in onderstaand interview dat eerder op deze site is gepubliceerd.

Interview Querijn Hensen

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier