• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Rolstoeltennis vanaf 22 augustus bij Tennisvereniging De Toss

vrijdag 29 juli 2016

Deze zomer maakt tennisvereniging De Toss een herstart met rolstoeltennis. Vanaf 22 augustus wordt gestart met een serie van tien rolstoeltennislessen en -trainingen.

Het Bentinck Fonds heeft samen met tennisvereniging De Toss deze lessen gefaciliteerd. De banen bij de tennisvereniging aan de Bosstraat, die door de mensen van De Toss beschikbaar worden gesteld,  zijn uitstekend toegankelijk voor rolstoelen.  

Mensen uit Soest en omgeving die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen nodigen wij van harte uit om kennis te komen maken met deze interessante en leuke sport. Rolstoeltennis zorgt voor een prettige manier van bewegen in de buitenlucht. Een perfecte manier om 'lekker in je vel te komen'.  Sporten zorgt voor energie en plezier. Je leeftijd en je ervaring spelen geen rol. Of zoals wij bij het Bentinck Fonds zeggen: 'Je kan meer dan je denkt!'

Goed voorbeeld is de Soesterse Marijke Roest. Zij is ruim twee jaar geleden met rolstoeltennisles begonnen. Enthousiast geworden door de lessen bij De Toss heeft zij haar eigen tennisrolstoel aangeschaft en inmiddels is zij volledig geïntegreerd in de tennisvereniging. Zij meet zelfs haar krachten tegen valide spelers. Marijke Roest, in het verleden actief voor het Nederlands zitvolleybalteam, vertelt: “Het fijne van rolstoeltennis is dat je, naast het lekker buiten sporten, ook gewoon met je familie, vrienden en bekenden kunt tennissen. Maar uiteraard is het ook leuk om met een groepje ‘rollers’ met en tegen elkaar te tennissen.”

De tennislessen bij tennisvereniging De Toss worden gegeven door Robbert van de Hoef van The Tennis Factory. Van de Hoef heeft ruime ervaring in het geven van rolstoeltennislessen aan sporters in een sportrolstoel.

Voor meer informatie: e-mail naar  marijke.roest@casema.nl

website: http://tennisparkdetoss.nl

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier