• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Geslaagde zomerbarbecue

donderdag 8 september 2016

Gezellig, informeel, ontmoeten en herkennen. De tweejaarlijkse zomerbarbecue van het Bentinck Fonds was, traditioneel, wederom een groot festijn. Veel sympathisanten, sporters, trainers en ouders hadden de weg naar de Eemweg gevonden. Onder prachtige zomerse omstandigheden werd er genoten van een heerlijke barbecue van Eetcafé Centraal en het ijsje toe van IJssalon Bemer.

Tijdens het gezellige samenzijn wisselde de voorzittershamer van eigenaar. Mieke ten Cate bedankte Jan Jager voor zijn jarenlange belangeloze en tomeloze inzet voor het Bentinck Fonds. Jan moet noodgedwongen, vanwege gezondheidsredenen, zijn functie neerleggen. Het Bentinck Fonds is hem veel dank verschuldigd. 

De nieuwe voorzitter is Eric Borgts. Eric is een geboren en getogen Soester en heeft veel affiniteit met sport. Een ideaal persoon om Jan Jager op te volgen. Eric stelde zich aan de aanwezigen voor. Hij voorziet een goede toekomst voor het Bentinck Fonds, dat wat hem betreft nog meer op de Soester kaart mag komen. 

Peter Beijer nam hierna het woord. Hij interviewde de sporters Deborah Visser en Bentinck Fonds-ambassadeur Sam Janmaat die hard gaan trainen om hun ambities om uit te komen op de Paralympics van Tokyo in 2020 waar te maken. Sven van Zanten heeft de talenten de afgelopen jaren getraind en hij verwacht dat de zwemmers, waaronder ook Querijn Hensen, Tokyo kunnen halen. Sven gaat dan graag mee om zijn pupillen aan te moedigen. 

Sam en Deborah openden de barbecue. Het eten was heerlijk en het ijsje toe ging er prima in. Tussen al die gezelligheid door werden de sportieve degens met elkaar gekruisd. De Eemschutters hadden een mooie schietbaan geprepareerd waar de aanwezigen konden oefenen met de pijl en boog. Er bleken veel talenten aanwezig te zijn.

Pas toen de zon onder ging gingen de eerste mensen weg. Het bleef nog lang gezellig aan de Eemweg. Gelukkig hebben we de foto's nog. 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier