• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Eric Borgts is de nieuwe voorzitter van het Bentinck Fonds

vrijdag 9 september 2016

Geboren en getogen Soester heeft veel affiniteit met sport

 

SOEST – Eric Borgts is de nieuwe voorzitter van het Bentinck Fonds. De charitatieve organisatie die zich inzet om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen, dan wel te ondersteunen in hun sportieve ambities, vond in de 56-jarige Borgts de opvolger van de aftredende preses Jan Jager.

Eric Borgts is een geboren en getogen Soester. De nieuwe voorzitter van het Bentinck Fonds heeft veel affiniteit met sport. Zijn dochters Marese en Marit spelen op eredivisieniveau waterpolo bij het Utrechtse UZSC. “Samen met mijn vrouw Rian zijn we daar al aardig druk mee. De dames trainen minimaal vier keer per week en zij hebben vaak twee wedstrijden in het weekend. Veel heen en weer rijden dus.”

Naast de passieve interesse voor het waterpolo van zijn dochters is Eric Borgts actief met fietsen, tennis en kamperen. “Tennis doe ik zomers bij De Toss en ’s winters bij LTC Soestdijk. Kamperen vind ik ook erg leuk, zo staan we al jaren in de maanden april, mei en juni met een caravan in Beesd en trekken we er in de zomervakantie op uit naar Kroatië of Spanje. Het verenigingsleven is mij niet onbekend. In 2014 werd ik Koning van het Groot Gaesbeeker Gilde. Het werd een uniek gildejaar voor mij en mijn vrouw.”

De bewoner van de Van Lenneplaan (“ik woon daar al 14 jaar met veel plezier”) werkt als zelfstandig ondernemer en doet financiële (interim) klussen. Onder meer bij Mens-Zeist Vastgoedonderhoud. Zijn ervaring als financial controller deed hij, na diverse (inter)nationale betrekkingen,  op bij Bodewes Bouw Soest, Van de Grift Bouwbedrijf en Van der Wardt Groep uit Eemnes. 

Het Bentinck Fonds

“Ik werd in maart van dit jaar benaderd of ik open stond voor het voorzitterschap van het Bentinck Fonds. Ik heb daar een week over nagedacht. Natuurlijk wist ik van de ziekte van Jan. Ik vind de reden waarom Jan het voorzitterschap moet overdragen onbeschrijflijk verdrietig voor hem en zijn gezin. Het is een eer om hem op te volgen. Ik ken Jan bijna twintig jaar. Via mijn werk bij Van de Grift Bouwbedrijf had ik vaak contact met hem. Zijn zoons zaten bij mijn dochters in de klas en natuurlijk ontmoeten en spreken wij elkaar bij diverse Soester netwerken.”

“Mijn kinderen hebben naast het waterpolo ook aan wedstrijdzwemmen gedaan en ze presteerden op nationaal niveau met judo en schaatsen. Wij hebben de meiden bij die drie sporten intensief gevolgd. Bij die sporten kwamen wij kinderen en volwassenen tegen die ondanks hun beperking enthousiast en fanatiek aan het sporten zijn. Wat een schitterend gezicht is dat! Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Hoe meer hoe beter! Mijn doel is om het Bentinck Fonds groei en continuïteit te bezorgen, en met de hulp van een goed samenwerkend bestuur en vrijwilligers moet dat lukken. Enthousiaste plannen voor de toekomst zijn er wel, maar die zijn nog in ontwikkelfase en daarom kan ik er nog niet te veel over zeggen, maar dat Soest meer van het Bentinck Fonds gaat horen, staat wel vast. Houd onze website maar in de gaten! Het motto blijft:

 Sporten is voor iedereen! “Je kan meer dan je denkt!”

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier