• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

G-voetbal bij SO Soest met aangepaste contributie

donderdag 14 november 2019

G-voetbal is voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij SO Soest staat voetbal voor deze doelgroep al twintig jaar op het programma. De G-voetballers zijn niet meer weg te denken bij de vereniging.

In de toekomst gunt SO Soest het G-voetbal een (nog) meer belangrijke positie binnen de vereniging. De vereniging aan de Bosstraat is van mening dat voetbal voor iedereen moet zijn en dus ook voor mensen met een beperking.

Contributie
Tot dit seizoen betaalde een voetballer van een G-team het contributiebedrag dat samenhangt met zijn leeftijdsgroep. De jaarlijkse contributie heeft SO Soest goedkoper, dus aantrekkelijker gemaakt. SO Soest doneert € 35,00 per G-voetballer en de Stichting La Dolce Vita doet daar ook nog eens € 35,00 bij. In totaal dus € 70,00 korting op de contributie, per lid, per seizoen! De contributie voor een seizoen is per seizoen 2020/2021 € 138,00 inclusief wedstrijdkleding.

Door de laagdrempelige contributie kunnen hopelijk nog meer mensen met een beperking sporten. Barend de Zoete van Stichting La Dolce Vita (organisator van het Bram Bartels G-Toernooi): ,,Mensen met een beperking moeten deelnemen aan de maatschappij. Zij moeten naar buiten, het huis uit, andere mensen ontmoeten en andere emoties beleven. Sport kan daarbij een belangrijke sleutel zijn. Je leert dat je meer kunt dan je denkt!”

Daarnaast is SO Soest in gesprek met verschillende organisaties om te onderzoeken hoe en in welke mate de club meer begeleiding kan organiseren voor deze enthousiaste groep sporters. SO Soest gaat tevens subsidie aanvragen, waarmee mogelijk vervoer voor de uitwedstrijden en vervoer naar het sportcomplex georganiseerd kan worden.

SO Soest heeft de ambitie om het seizoen 2020/2021 te starten met twee G-voetbalteams.

De trainingen voor de G-voetballers zijn wekelijks op dinsdagavond en op zaterdag worden de wedstrijden in de KNVB-competitie gespeeld. Daarnaast zijn er nog activiteiten zoals een wedstrijd tegen Carnavalsvereniging de Narre Knollen en het jaarlijkse bowlinguitje.

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier