• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Swim Meet Amsterdam 2016 - Sam Janmaat

dinsdag 27 december 2016

De KNZB en De Dolfijn hebben gezamenlijk dit internationale toernooi georganiseerd. Plaats van handeling was het Sloterparkbad in Amsterdam. Het was een geslaagd en goed georganiseerd toernooi. Onze ambassadeur Sam Janmaat deed mee met dit toernooi en de jonge zwemmer liet een aantal persoonlijke records sneuvelen. Moeder Evelien was er getuige van en schreef een verslag.

Voor Sam was het zijn eerste wedstrijd dit seizoen in een vijftigmeterbad. Hij had er reuze zin in. De week voorafgaand aan het toernooi zat hij niet helemaal lekker in zijn vel, twijfels over studiekeuze, de toekomstverwachtingen over de hinder die hij kan krijgen met zijn beperkingen en keuzes die hij daarvoor moet nemen. Dat zijn lastige dingen om mee te handelen. De knop ging om, eerst lekker drie dagen zwemmen en daarna zien we wel weer.

Dag 1

Eerst de 50 meter vlinderslag. Daar behaalde Sam een mooi persoonlijk record. Dat scherpte hij aan van 33.94 naar 32.69. Dat is een lekker begin van het toernooi. Helaas de finale net niet gehaald. Hij werd eerste reserve, dus wachten tot de middag. Sam wil het liefst op alle afstanden een persoonlijk record zwemmen, maar dat moet je maar wel even doen. Hierna de 100 meter vrije slag. Hier werd ook een mooie pr gehaald. 1.04.67 werd 1.03.18.

Prima resultaat voor de eerste dag van dit toernooi. 

Dag 2

Met genoeg support op de tribune heeft Sam er weer zin in. De 400 meter vrije slag en 100 meter rugslag staan deze dag op het programma. Twee afstanden die Sam erg leuk vindt. Eerst de 400 meter vrij. Sam gaat best hard van start in de eerste banen en wij dachten dat hij dat nooit vol gaat houden. Hij gleed lekker soepel door het water en bleef vrij constant zwemmen. Het zag er mooi uit en hij hield het goed vol! Dit resulteerde in een prachtig verbetering van zijn pr van bijna 12!! seconden. 4.58.05 naar een nieuwe tijd van 4.46.01

We waren echt even verbluft maar tegelijk zo ontzettend trots op hem.

Later de 100 meter rug, ook hier ging hij super. Mooie tijd van 1.09.89 tegenover zijn "oude tijd" van 1.10.61 en meteen de finale in! Goed bezig jongen. Lekker rusten in het complex en om 15:00 uur inzwemmen voor de finale in de middagsessie. Sam had het gevoel dat er misschien nog meer in zou kunnen zitten en had er zin in. Hij zwom een mooie race en heeft wederom zijn tijd aan kunnen scherpen naar 1.08.06 een heel mooie tijd in een vijftigmeterbad!

Dag 3

De laatste dag van dit mooie toernooi! De 50 meter rugslag en 200 meter vrije slag. Sam heeft dit weekend goede vorm en focus. Dit resulteerde op de 50 rug weer in een mooi pr van 33.45 naar 32.18!! En weer een finaleplaats. Op de 200 meter vrije slag ging hij ook weer lekker mee in de groep. Sam was weer eens de benjamin van het hele stel, maar hij kwam echt prima mee. Ook hier een mooi pr gezwommen: 2.20.85 naar 2.17.79

Wat een lekker en positief gevoel voor hem.

Vanmiddag nog de finale op de 50 meter rug en dan zit het zwemweekend er weer op. Tussendoor lekker even naar huis om te rusten en op tijd weer terug voor het inzwemmen en de finale. Die zwemt hij ook weer goed, iets boven de tijd van vanmorgen, één honderdste 32.19!  Klasse gedaan jongen, we hebben genoten van je. Van jouw groei en je plezier!

Nu weer even omschakelen en over tot de orde van de dag.

Positief en lekker gevoel aan dit weekend overgehouden wat ook weer moed geeft voor de rest en de te maken keuzes voor wat betreft school. 

"Je kan meer dan je denkt"

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier