• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Update van Sam!

woensdag 11 december 2019

Paul, de vader van onze ambassadeur Sam Janmaat, geeft ons weer een inkijkje in het leven van zijn zwemmende zoon. 


Nieuw schooljaar, nieuw zwemjaar. Hoe zal het gaan? De combinatie studeren, werken, en sporten… Sam loopt dit schooljaar stage bij restaurant Sabrosa in Soest. Hij wil kok worden en dat betekent veel stages lopen en één dag in de week in de schoolbanken. Als kok lukt het niet om op tijd in bed te liggen. Al snel blijkt dat de ochtendtrainingen niet gaan lukken. Met zijn trainers bij ZPC Amerafoort hebben we afgesproken dat Sam twee à drie trainingen per week bijwoont en dat hij de rest van zijn oefeningen zelf invult in de sportschool.

Sam mag, door zijn behaalde limieten nog wel starten op het NJJK in Eindhoven. Hij start drie keer individueel en mag ook in estafettes starten! Door de goede samenwerking met Peter en Razzo van Restaurant Sabrosa krijgt hij vrijdag en zaterdag vrij om naar Eindhoven te gaan!

We melden ons, mooi op tijd, om 7.15 in het zwembad. Na het inzwemmen mag hij gelijk starten als eerste zwemmer in de estafette 4 X 50m vrije slag gemengd. Het team eindigt als zevende in de top tien! Mooi resultaat zo op de vroege morgen.

Op deze vrijdagochtend zwemt hij ook nog de 100m rugslag. Met een tijd net boven de 1.03m doet hij het verdienstelijk. Na de ochtend sessie is het eten en rusten. Zaterdag is er weer een nieuwe dag en mag hij een estafette zwemmen en twee individuele afstanden.

Één daarvan is de 200m wissel, deze afstand is wel een pittige als je niet zoveel traint… dat zal ook blijken… hij tikt aan in een tijd van 2.25m en dat is ver boven zijn persoonlijk record. Gelukkig niet erg teleurgesteld, dit was te verwachten. Is ook helemaal niet erg, het feit dat hij mee mag doen was al geweldig. Het team van ZPC Amersfoort is een hecht team, men moedigt iedereen aan en eindigt als team altijd in de top drie van beste teams. Het is mooi om dat te zien en Sam zit daar graag tussen.

Later deze ochtend zwemt hij nog de 50m rugslag.  Hij heeft de 200 wissel nog in de benen zitten en uiteindelijk is hij blij dat alles erop zit!

Werken en topsport is een lastige combinatie, zeker ook nog met een beperking. Sam laat zien dat als je echt wilt, er altijd een weg is om dit te combineren… weliswaar op een laag pitje maar uiteindelijk kan je meer dan je denkt!!

Zaterdag startte Sam weer met een estafette , 4 x 50 meter vrije slag gemengd. Sam was startzwemmer van het team, erna kwam Anders, Jetske en toen Gaia, mooie race en uiteindelijk zevende plek van de jeugd 1 en 2! Eén team, één taak is het motto van ZPC, gaaf om de junioren kampioen te zien worden in de race ervoor, de blijdschap en gunfactor is overal aanwezig bij deze jonge zwemmers, leuk om dat vanaf de tribune te aanschouwen!

Sam mocht vandaag ook nog individueel starten op de 50 rug, hij had goede hoop op een mooie race en tijd. Ook hier wel boven zijn pr, maar mooi om de power weer te zien, de kracht van hoe hij het water “pakt” en hoe dit toch wel zijn ding is! Hij baalde even en terecht, je wilt toch altijd beter dan je oude tijd die er al staat.. maar hij herpakte zich snel en ging de andere zwemmers van zijn team aanmoedigen.

Tof om zijn plezier weer te zien! Hopelijk vind hij een betere weg met studie en sport, want man wat hoor jij toch in dat bad thuis! En met je team, trainers en supporters ... dit is een extra familie, A way of life..

Als ouders kunnen we jou alleen maar sturen en begeleiden daar waar jij je goed bij voelt.  Fijn hoe je geniet!

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier