• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Goede prestaties van Sam, Querijn en Deborah

dinsdag 31 januari 2017

  • Indrukwekkende progressie van Sam Janmaat.

  • Querijn Hensen haalt zes medailles

  • Twee medailles voor Deborah Visser

Onze ambassadeur Sam Janmaat, Querijn Hensen en Deborah Visser presteerden uitstekend tijdens het NJJK Korte Baan in Eindhoven. Van donderdag 26 januari tot en met zondag 29 januari werden in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion de kampioenschappen gehouden.

Sam, Querijn en Deborah worden gesteund door het Bentinck Fonds. Zij presteerden uitstekend bij het NJJK. Sam toonde veel progressie en kan zich meten met “valide”ploeggenoten. Fantastisch om die vooruitgang te constateren.

Querijn behaalde maar liefst zes medailles op het NJJK. De 15-jarige won vier keer brons (100 meter vlinder, 100 meter rug, 50 meter schoolslag en 100 meter vrij). Op de 50 meter vrij won hij zilver en Querijn werd Nederlands kampioen op de 50 meter rugslag.

Deborah Visser verbeterde een aantal persoonlijke records en zij behaalde twee medailles. Deborah werd derde van Nederland op de 50 meter en de 100 meter schoolslag

De ouders van Sam Janmaat, Paul en Evelien, schreven onderstaand sfeerverslag van het NJJK. De slogan van het Bentinck Fonds wordt weer bewaarheid: “Je kan meer dan je denkt”

 

Verslag Paul en Evelien

Wat hebben we genoten, niet alleen van Sam, maar ook van alles eromheen. Binnen het paralympisch zwemmen worden, tijdens de grotere wedstrijden,  de verschillende leeftijdsgroepen bij elkaar geplaatst. Dat betekent dat Sam bij de jongste deelnemers behoort en dat is natuurlijk een enorme uitdaging. Natuurlijk zwemt hij voor zichzelf. Sam wil persoonlijke records breken en hij streeft de doelen na die hij voor de wedstrijd met de trainer/coach heeft bepaald.

Het was natuurlijk fantastisch geweest als de inspanningen van Sam hadden geresulteerd in een medaille. Tijdens dit NJJK was dit nog niet het geval. Maar het was wel prachtig dat de gestelde doelen grotendeels behaald zijn. De progressie bij Sam is groot en het is zo leuk om te zien hoeveel plezier hij beleeft met zijn maatjes van zijn vereniging ZPC en met zijn zwemvrienden binnen het paralympisch team.

Wat ook heel gaaf is; Sam kan zich binnen zijn "valide" leeftijdscategorie (de junioren 3) met bepaalde afstanden meten aan zijn leeftijdgenoten die geen hinder van een beperking hebben.

Sam startte op de 50 rug en 200 rug,. Vanwege het al drukke  paralympische schema werd een wedstrijd overgeslagen waar weliswaar wel het limiet voor behaald was. In plaats daarvan was Sam geselecteerd om met zijn ZPC-team estafette te zwemmen en dat heeft hij met heel plezier en trots gedaan.

Een hoogtepunt was het aantikken op de 100m vrije slag. Een tijd onder de minuut gerealiseerd. Mooie pr's gezwommen op 400, 200,100 en 50 vrij, 50 school, 100 rug en op de 50 vlinder. Sam komt er wel. Hij laat een mooie groei zien. We kunnen tevreden terug kijken op een goed toernooi! Waarin ook zeker een teleurstelling om de hoek kwam kijken. Dat is moeilijk, maar als sportman leer je daar ook van.

Wat wij vooral hebben ervaren is de gezelligheid en de “volle-bak-motivatie” met ZPC Amersfoort. Wat een mooie en fijne vereniging. Hij voelt zich thuis bij ZPC, mede dankzij de goede begeleiding van Atie, Kirsten en Tom tijdens dit toernooi. Maar natuurlijk is er ook plezier en progressie bij het paralympisch team waar Jeanet en Sander altijd met raad en daad voor Sam klaar staan. Last but not least is "oud" coach Sven van Zanten die Sam altijd even opzoekt (of Sam hem).

We hebben genoten van je Sam! 

 

Foto's van Sam, Querijn en Deborah in dit album. Foto's zijn genomen door Kees-Jan van Overbeeke

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier