• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Uitnodiging voor sympathisanten en vrienden van het Bentinck Fonds

zaterdag 8 februari 2020

Een beperking hoeft geen beperking te zijn om topsporter te worden

Het verhaal van paralympisch roeier Thom Kuus

SO Soest heeft sinds dit seizoen de mogelijkheid voor bedrijven om samen met een goed doel een reclamebord langs het tweede kunstgrasveld (veld 3 ) te plaatsen. Wonnink Zonwering heeft het eerste reclamebord afgenomen. Ons Bentinck Fonds heeft de actie omarmd en is 'mede-eigenaar' van het reclamebord geworden. Dankzij de contacten die wij met Wonnink en SO Soest hebben opgedaan kwam de voetbalvereniging in contact met de door ons ondersteunde Thom Kuus. Thom is 23 jaar. Hij verloor in juni 2017 door een ernstig ongeluk zijn reuk- en zichtvermogen. Het motto van het Bentinck Fonds is ‘Je kunt meer dan je denkt’. Dat is prima van toepassing op Thom, die de tegenslag omzette in wilskracht en daardoor misschien dit jaar mag afreizen naar Tokio.

Thom pakte zijn leven op en wilde doorgaan met sporten. Voetballen kon uiteraard niet meer. Hij ging fanatiek en gedreven roeien. Die positieve instelling bracht de voormalige jeugdvoetballer van SO Soest tot topsporter in het viermans-para-roeiteam. In mei hoopt dit team zich te kwalificeren voor de Paralympics in Tokio. Thom ‘zijn verhaal’ is heel bijzonder. SO Soest biedt hem een podium om zijn ervaringen met u te delen.

Thom zegt daar zelf over: ,,Ik heb zelf ondervonden wat sporten kan betekenen wanneer je een beperking hebt. Daarom wil ik aan de sponsors en relaties van SO Soest en het Bentinck Fonds graag mijn verhaal vertellen. Er zijn veel mensen met een beperking wiens leven mooier wordt als zij in de gelegenheid worden gesteld om te bewegen en te sporten. Het Bentinck Fonds en sportverenigingen kunnen daar een positieve invloed op hebben.”

Woensdagavond 4 maart…
kunt u het verhaal van Thom beleven. Hij wordt dan geïnterviewd door de bekende Langs de Lijn-presentator Robbert Meeder. De ervaringen van Thom worden ondersteund met foto’s en filmpjes. Tijdens de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van Wonnink en het Bentinck Fonds als blijk van waardering en ter ondersteuning een cadeau aan Thom overhandigen.

Locatie van deze interessante bijeenkomst is in de pub van SO Soest-hoofdsponsor Yourlease/Auto Smeeing. In de gezellige locatie op de eerste etage aan de Koningsweg 14-16 wordt u ontvangen met een hapje en drankje.

Programma:

Inloop 20:00
Interview Robbert Meeder met Thom Kuus 20:30
Borrel en napraten 21:30

Wij ontmoeten u graag tijdens deze bijzondere bijeenkomst. Wij verzoeken u uw komst te bevestigen via e-mailadres: sponsors@so-soest.nl

U bent van harte welkom!

Namens het Bentinck Fonds

Eric Borgts

Voorzitter

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier