• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

BENTINCK FONDS GAAT SPINNEN TIJDENS HET LANDJUWEEL

woensdag 22 februari 2017

Sporten is voor iedereen. “Je kunt meer dan je denkt!”

SOEST – Het Soester Groot Gaesbeeker Gilde is voor de tweede keer de organisator van een “Brabants” Landjuweel. In 1987 was Soest al het decor van het Landjuweel van de Brabantse gilden en schutterijen. Van 18 augustus tot en met 3 september zijn er diverse culturele, muzikale en sportieve evenementen te beleven. Soester organisaties en instellingen hebben hiervoor hun medewerking toegezegd. Het Soester Bentinck Fonds is één van die organisaties. Het fonds gaat op 21 augustus een avond lang spinnen voor het goede doel.

Eric Borgts is voorzitter van het Bentinck Fonds. In 2014 was hij koning van het Groot Gaesbeeker Gilde. Hij kent de sfeer en de sociale kracht van het Soester Gilde. “De sociale betrokkenheid en de gemeenschapszin zijn tijdens de Gildefeesten groot. Het Landjuweel geeft een dubbele exposure. Het evenement dat wij in de tent gaan organiseren bundelt alles waar het Bentinck Fonds en het Gilde voor staan: saamhorigheid, sportiviteit, gezelligheid.”

Spinnen

De voorzitter is enthousiast als hij het sportieve plan ontvouwt: “We gaan op 21 augustus spinnen. Dat is een bekende cardio-oefening die op een fietsapparaat wordt uitgevoerd. Het is de bedoeling dat minimaal 100 teams van 5 personen zich aanmelden om maximaal twee uur te gaan spinnen. Ons doel is om met elkaar meer kilometers af te leggen dan die zomer in de Tour de France is verreden. De slogan van het Bentinck Fonds is ‘je kunt meer dan je denkt’ en dat willen wij met dit evenement ook duidelijk maken. Teams kunnen samengesteld worden uit collega’s, vrienden, buren en familie. Met elkaar kan je een prestatie neerzetten. Natuurlijk wordt deze sportieve avond omlijst met muziek van een Soester DJ. De bekende Soester presentator Robbert Meeder praat de avond aan elkaar en er zijn prijzen te winnen. Natuurlijk staat plezier voorop. Een leuke swingende after party is gegarandeerd. Het belangrijkste is dat iedereen een leuke en sportieve avond beleeft.”

Sporten voor iedereen: “Je kunt meer dan je denkt”

Het Bentinck Fonds is in 1971 opgericht ter "bevordering van sportbeoefening en recreatie voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking". In de afgelopen 45 jaar heeft het Bentinck Fonds veel mensen kunnen ondersteunen. Eric Borgts: “Sporten is voor iedereen Sporten is niet alleen gezond, het zorgt ook voor sociale contacten. Het haalt mensen uit hun isolement en zorgt voor plezier en zelfvertrouwen. Niet voor niks is onze slogan: ‘Je kunt meer dan je denkt!’ Wij zijn met het Bentinck Fonds faciliterend voor de mindervalide sporter. Niet alleen met financiële middelen, maar ook met “handjes”. Dankzij ons breed netwerk in de gemeente Soest en omgeving kunnen wij een ondersteunende en adviserende rol op ons nemen bij activiteiten of evenementen. Het evenement tijdens het Landjuweel willen wij daarom graag verzorgen.”

Binnenkort zal de op deze site de mogelijkheid tot inschrijven geopend worden. Maar geïnteresseerden kunnen zich nu al melden bij het Bentinck Fonds. Dit kan via het e-mailadres: info@bentinckfonds.nl. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het Bentinck Fonds. Zo kunnen nog meer mensen die een beperking hebben ondersteund worden in hun sport. Inschrijvingskosten voor een team van 5 personen is € 30,00 per persoon. Borgts: “Wij verwachten dat de inschrijving net zo’n storm zal lopen als de Volksspelen. Ook hier geldt: Vol is vol. Dus haast je als je mee wilt doen!”

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier