• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

'Als ik aan het roeien ben vergeet ik mijn blindheid'

donderdag 5 maart 2020

Indrukwekkende bijeenkomst met Thom Kuus

Het verhaal van de 23-jarige Thom Kuus is zonder meer indrukwekkend te noemen. In 2017 verloor Thom zijn gezichtsvermogen bij een bedrijfsongeluk. Blind worden op zo'n jonge leeftijd is verschrikkelijk. Maar Thom ging niet bij de pakken neerzitten. Integendeel, hij ging sporten. Zijn talent werd opgepikt door 'scouts' van de paralympische ploeg. Vertegenwoordigers van verschillende disciplines wilden de gedreven Thom inlijven. Uiteindelijk koos Thom voor roeien. De sympathieke Soester gaat nu vol voor deelname aan de paralympics in Tokio. Roeien is zijn passie, of zoals Thom het zelf verwoordde: ,,Als ik aan het roeien ben vergeet ik mijn blindheid'."

Zijn verhaal werd woensdagavond in een bomvolle Smeeing-pub verteld tijdens een bijeenkomst die georganiseerd werd door de sponsorcommissie van SO Soest in samenwerking met het Bentinck Fonds. Thom werd geïnterviewd door radiopresentator Robbert Meeder. Het verhaal was boeiend, gelardeerd met anekdotes en humor. Ondanks het feit dat een gezonde jongeman van de ene op de andere dag blind wordt zorgde het verhaal wel voor een 'feel good-gevoel'. Thom is zo positief dat dit gevoel uitstraalde naar de aanwezigen.

Opvallende uitspraak van Thom: ,,Als je dan toch blind moet worden, dan maar het liefst in Nederland. We mekkeren wel eens op de gezondheidszorg, maar wat hier voor mij gedaan is, is echt ongelooflijk."

Ries de Jong, naast voorzitter ook eigenaar van Wonnink Zonwering en Eric Borgts, voorzitter van het Bentinck Fonds, overhandigden aan Thom een symbolische cheque van € 500,00. Wonnink en het Bentinck Fonds zijn samen 'eigenaar' van het eerste 'Goede Doelen Bord' op veld 3 van SO Soest. 

De doelstelling van het Bentinck Fonds is 'Je kunt meer dan je denkt!'. Het verhaal van Thom Kuus is daar het perfecte voorbeeld van. 

Onze bestuursleden Eric, Niels en Magdaleen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Vrienden van het Bentinck Fonds te werven. Dat werd een succes. Maar liefst 16 aanwezigen meldden zich spontaan en doneren minimaal € 50,00 per jaar aan ons fonds. 

Ook vriend worden? Meld je aan via deze knop: Vriend worden

Foto's: Jan Frommink

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier