• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Voorzitter Eric Borgts: ‘Veel gezondheid en sterkte…’

woensdag 8 april 2020

In deze dagen van onzekerheid verschijnt de tweede nieuwsbrief van het Bentinck Fonds. Juist nu is het moment om van ons te laten horen. Het is een tijd waarin we fysiek niet dicht bij elkaar mogen zijn, maar door saamhorigheid voelen wij ons meer dan ooit verbonden.

Dit artikel heb ik met gemengde gevoelens geschreven. Mixed emotions en die zijn, om in het Engels te blijven, een understatement. 

Recentelijk overleed onze Mieke ten Cate, bestuurslid van het eerste uur. Haar overlijden, maar ook de herinneringen aan Mieke haar verdiensten, maken diepe indruk. Ik heb namens het bestuur een In Memoriam geschreven dat u elders in deze nieuwsbrief kunt lezen. 

Begin maart hebben wij, samen met SO Soest, een bijeenkomst mogen organiseren in de ‘Smeeing-pub’, waar de paralympiër Thom Kuus zijn indrukwekkend verhaal mocht doen. De geweldige opkomst, het was nog net voor de coronacrisis, was hartverwarmend. Van de ruim honderd aanwezigen was ruim een kwart vriend van het Bentinck Fonds en wij mochten bovendien een aantal nieuwe vrienden bijschrijven in de groeiende lijst van Vrienden van het Bentinck Fonds. Dat is toch TOP! Bent u al vriend geworden trouwens? Gauw doen! Wij begroeten u met figuurlijke open armen.

Het is tegenstrijdig. Het verdriet om Mieke tegenover de mooie bijeenkomst met Thom Kuus. Wat ik zeker weet is dat Mieke trots op haar Bentinck Fonds zou zijn geweest!

Het coronavirus, niemand kan er omheen. Onze zwemmers mogen niet meer het water in op de zaterdagmorgen. Geplande toernooien zoals het G-bowlingtoernooi, het G-Honkbaltoernooi van de Knickerbockers en wellicht ook het Bram Bartels G-toernooi bij SO Soest; allemaal uitgesteld of afgemeld tot volgend jaar.  Wij moeten afwachten wat de anderhalve meter toekomst ons brengt, maar voor nu wens ik iedereen veel gezondheid, sterkte in deze barre tijden, mooie Paas- én voorjaarsdagen én…hopelijk tot snel!

#stayfit, #staysafe, #stayhome!

Eric Borgts

Voorzitter Bentinck Fonds

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier