• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Woordje van de voorzitter

maandag 5 oktober 2020

Beste vrienden van het Bentinck Fonds,

'Het is weer voorbij die rare zomer', daarmee zou Gerard Cox, 46 jaar na zijn hit in 1974 opnieuw een meezinger te pakken hebben. Wat was en is het vreemd en wat hoop ik dat jullie allemaal gezond zijn!

Natuurlijk hoop ik dat iedereen een fijne vakantieperiode heeft gehad. Zelf hebben wij op het laatste moment besloten om in Nederland te blijven. Daar hebben we met het mooie weer geen spijt van gehad. Het was leuk, mooi, gezellig en... warm. Spaanse temperaturen. We zijn inmiddels in de herfst terecht gekomen en gaan binnenkort naar de wintertijd toe. Hoe gaan we verder in deze ongewone tijden? Wie het weet mag het zeggen.

Het Bentinck Fonds:

Natuurlijk hebben onze deelnemers, voornamelijk de zwemmers, last (gehad) van de coronamaatregelen, maar het Bentinck Fonds zou het Bentinck Fonds niet zijn, als we daar niet op zouden anticiperen. Onze mensen hebben alles uit de kast gehaald (procedures/regels/overleggen) om zo snel mogelijk weer (letterlijk) te kunnen bewegen en in juni was het weer zover. Bedankt vooral Marieke en Niels! Met medewerking van Optisport mochten “we” weer het water in. Dat was een mijlpaal! Voorlopig is het afwachten welke volgende mijlpalen er aan komen. Gaat de Sylvestercross door? Op het moment dat ik het concept van dit schrijven aan het digitale papier toevertrouwde, was er nog geen twijfel. Inmiddels weten we dat “de” Cross van Soest door alle coronamaatregelen niet te organiseren is. Gaat het honkbaltoernooi volgend jaar bij de Knickerbockers in Beukendal door? Wat doen wij met onze bowlers? Allemaal vragen die op ons afkomen en waarvan de uitkomst nog met vraagtekens omgeven is.

Gelukkig hebben we ook positief nieuws. Het Bentinck Fonds heeft een nieuw bestuurslid! Elders in deze nieuwsbrief (en op de website) vertelt Koen Vrijmoet (bekend als huisarts in Soest) waarom hij zich voor het Bentinck Fonds gaat inzetten.

Hulde aan al onze vrienden van het Bentinck Fonds! Jullie met elkaar zorgen er mede voor dat onze deelnemers kunnen sporten. Wil jij of jouw organisatie ook Vriend worden, meld je dan hier aan!

Aanmelden

Intersport van Dam (in navolging van Wonnink Zonwering), laat zien dat je ook via een bord bij SO Soest een supervriend kan zijn!

 

 

Rabobank ClubkasCampagne
De Rabobank ClubkasCampagne is 5 oktober van start gegaan. Elders in deze nieuwsbrief en via onze website staat vermeld hoe je maximaal twee keer kunt stemmen op het Bentinck Fonds. Als JIJ wilt zorgen dat er zoveel mogelijk stemmen bij Het Bentinck Fonds binnenkomen, zijn wij en onze sportieve deelnemers jou heel erg dankbaar.

Het allerbelangrijkste:
Zorg dat je fit blijft om klaar te zijn voor wat komt! #stayhealthy #stayfit #staysave! Een heel gezond en sportief rest van 2020 gewenst, en daarna uiteraard! Ik reken erop jullie snel te spreken!

Met vriendelijke groet
Eric Borgts
voorzitter Bentinck Fonds

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier