• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Deborah Visser wint vijf medailles

dinsdag 23 mei 2017

Soest - Deborah Visser (links op de foto) heeft het afgelopen weekend viermaal Paralympisch eremetaal behaald op de regiokampioenschappen. In Amersfoort behaalde de zwemster goud op de 200 meter vrije slag, zilver op de 50 meter schoolslag en de 50 meter rugslag en brons op de 100 meter schoolslag. Daarmee heeft ze na het eerste weekend alle kleuren al binnen.

De vijfde en laatste medaille was een grote verrassing. Femke Doorenbos, rechts op de foto, verraste vriend en vijand door met een uitstekende tijd van 30.36 brons in de wacht te slepen op de 50 meter vrije slag. Op de 200 meter vrije slag was de 13-jarige zwemster ook dichtbij. Ze was als achtste geplaatst, maar door een dik persoonlijk record van drie seconden, klom ze op tot plaats vier en miste het podium maar net. Dat gold ook voor Noortje Wijnstekers (50 meter vrije slag) en Maaike de Boer (100 meter schoolslag); ondanks uitstekende races visten ze ook net achter het net. Noha Zwiers, Karin de Ridder en Tjeerd van Vloten hadden ook limieten gezwommen voor deze titelstrijd, maar kwamen niet in de buurt van eremetaal.
Voor de Masters stond ook de finaleronde van het ZMC-circuit op het programma. In Grooteboek was de laatste kans om punten te behalen voor het sprint- en/of allroundklassement. Annet Verhoeven-Steggerda, Robin Roskam, Inge Roskam en Robin Eggenkamp keerden met een mooie bokaal huiswaarts.

De gehele ploeg werd ook getrakteerd op eten: het masterbuffet dat jaarlijks bij de huldiging van de prijswinnaars wordt gehouden.

Bron www.soestnu.nl  

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier