• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Bentinck Fonds gaat feesten en fietsen tijdens Landjuweel

dinsdag 13 juni 2017

SOEST - Feesten op de pedalen! Dat is het motto van het Bentinck Fonds tijdens het Landjuweel dat het Groot Gaesbeeker Gilde organiseert. Verschillende organisaties en verenigingen hebben de handschoen opgepakt om een evenement te organiseren. Het Bentinck Fonds doet dat met een spinning event. Spinnen is een bekende cardio-oefening die op een fietsapparaat wordt uitgevoerd. Sporten in een feesttent. Feesten en fietsen!

Het Bentinck Fonds is in 1971 opgericht ter "bevordering van sportbeoefening en recreatie voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking". De slogan van het Bentinck Fonds is: ‘Je kunt meer dan je denkt!’ In de gemeente Soest en omgeving heeft het Bentinck Fonds een ondersteunende en adviserende rol bij activiteiten of evenementen. De opbrengst van het sportieve evenement komt ten goede aan het Bentinck Fonds. Zo kunnen nog meer mensen met een beperking ondersteund worden in hun sport.

Eric Borgts, voorzitter van het Bentinck Fonds kijkt reikhalzend uit naar het evenement. “Wij hebben inmiddels een aantal ploegen in mogen schrijven. Enthousiaste sportieve Soesters zijn er genoeg. Dat zagen we al met evenementen als de Roparun en Holland4ALS. Dit wordt een soortgelijk evenement, alleen met het verschil dat de sporters niet van hun plaats komen. Sporten in een feesttent. Dat is nog nooit vertoond. Wij roepen de Soesters dan ook op om met dit unieke evenement mee te doen. Wij hebben ruimte voor 100 teams van vijf personen. Elk team krijgt een spinningfiets en op die fiets moeten zoveel mogelijk kilometers afgelegd worden. Een mooie uitdaging voor die vijf personen. Met je team ga je maximaal twee uur spinnen. Je lost elkaar af zodat je met elkaar veel kilometers aflegt. Het is de bedoeling om met elkaar meer kilometers bij elkaar te spinnen dan deze zomer in de Tour de France verreden worden. Het kan ons niet gek genoeg zijn. Het gaat erom dat het leuk wordt; gezellig en sportief. Wij beloven een fantastisch feest. Gildesfeer en sportiviteit in één evenement. Dat wil je niet missen.”

De sportieve Gilde-avond wordt omlijst met muziek van de Soester DJ Kees van Amersfoort. De Soester presentator Robbert Meeder praat de avond aan elkaar en er zijn prijzen te winnen. Paralympisch zwemmer en Bentinck Fonds-ambassadeur Sam Janmaat verleent zijn medewerking en burgemeester Rob Metz is ook van de partij. Plezier staat voorop. Borgts omschrijft het beeldend: “Een leuke swingende after party is gegarandeerd. Het belangrijkste is dat iedereen een leuke en sportieve avond beleeft.”

AANMELDEN

Aanmelden kan via het e-mailadres info@bentinckfonds.nl.

Inschrijvingskosten voor een team van vijf personen is € 30,00 per persoon, dus in totaal € 150,00. Aangezien het Bentinck Fonds een ANBI-status heeft kan het inschrijfgeld als gift opgegeven worden bij de belastingdienst. U krijgt na inschrijving een factuur waarmee u het inschrijfgeld kunt voldoen.

VERMELD BIJ DE INSCHRIJVING HET VOLGENDE:
·NAAM TEAM: 
·NAAM TEAMCAPTAIN:
·ADRES:
·E-MAILADRES:
·NAMEN TEAMLEDEN (INDIEN BEKEND): 
Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier