• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Rosemarie Boesten van AMHC: 'Iedereen moet weten wat het Bentinck Fonds doet!'

maandag 27 juni 2022

Het door het Bentinck Fonds ondersteunde G-team van AMHC deed vorige week mee aan de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Ruim 2.300 sporters met een beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. Nog nooit werden de Nationale Spelen zo groots neergezet. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2.800 vrijwilligers actief waren werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen.

Onze ploeg, met de mooie rode Bentinck Fonds-shirts behaalde de bronzen medaille. Wij vroegen Rosemarie Boesten van AMHC om een reactie. 

Rosemarie is tevreden over het Bentinck Fonds. Zij vertelt: ,,De samenwerking met het Bentinckfonds is altijd prettig. De communicatie met bestuurslid Theo Smalbraak verloopt altijd zeer soepel. Iedereen moet eigenlijk kennis hebben van het bestaan van en de doelstellingen van het Bentinckfonds. Deze stichting is uniek in hun ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij hopen dat nog meer sportclubs en mensen met een beperking een (financieel) beroep op het Bentinckfonds doen. De spelers van AMHC zijn het Bentinckfonds erg dankbaar voor hun mooie hockeykleding!"

,,De bronzen medaille die wij de Special Olympics hebben gewonnen was een ultieme beloning voor onze spelers. De eerste speeldag was een zogeheten division. De volgende dag speelden we daardoor tegen gelijkwaardige teams. Wij wonnen brons in onze poule."

Rosemarie heeft een duidelijke wens voor AMHC: ,,Wij staan open voor nog meer spelers voor G- hockey. Sporten is gezond voor iedereen en vooral kinderen en volwassen met een verstandelijke beperking hebben baat bij samen sporten! Meld je aan, je kunt meer dan je denkt!"

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier