• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Rolstoeldansers naar WK

woensdag 18 oktober 2017

SOEST Kim Roovers-Bezemer (25) brengt haar hele leven in een rolstoel door. Dat is voor haar allerminst een reden om ongelukkig te zijn. Het rolstoeldansen dat zij op hoog niveau beoefent, heeft haar vele mooie momenten bezorgd. Het allermooiste was het huwelijk in 2015 met haar danspartner Robert Roovers. Het echtpaar bereidt zich voor op het WK-rolstoeldansen, op 21 en 22 oktober in het Belgische Malle.

Het dansechtpaar uit Soest gaat tijdens de wereldkampioenschappen de strijd aan in het onderdeel combidansen. Bij combidansen is er sprake van een staande valide danser en een danser in rolstoel.

TOPDANSERS Kim Roovers weet dat de kansen op een medaille voor haar en haar man niet hoog zijn. ,,Wij moeten het opnemen tegen professionele teams uit Rusland en Oekraïne. Dat zijn topdansers die de hele dag trainen en die volop financiële ondersteuning genieten. Wij hebben naast het dansen een volledige baan en de kosten voor de wereldkampioenschappen moeten wij grotendeels zelf betalen."

BENTINCK FONDS De Roovers worden ondersteund door het Bentinck Fonds die de lessen, bij dansschool Sepp, voor zijn rekening neemt. Bij de dansschool aan de Weegbreestraat wordt hard getraind om een goed resultaat te behalen. "Wij hebben twee leraren met elk hun eigen specialisme. Een leraar traint ons in ballroomdancing en de ander geeft les in Latin- en Showdance."

DANSJURK De ondersteuning van het Bentinck Fonds is zeer welkom. Want de overige kosten zijn niet gering. Een beetje representatieve dansjurk kost al gauw 1500 euro en dat bedrag moeten de dansers zelf ophoesten. De 660 euro aan entreekosten om mee te doen aan de kampioenschappen, komen ook uit de portemonnee van het Roovers-team. In andere landen betaalt de overkoepelende bond deze kosten. In Nederland zijn die kosten voor de deelnemers.

PUBLICITEIT "In ons land wordt rolstoeldansen niet als topsport erkend, maar wordt het als recreatiesport gezien. Financiële ondersteuning vanuit een sportbond hoeven wij dan ook niet te verwachten. Daarom zijn wij op zoek naar sponsors die wel het sportieve belang van onze sport inzien en die bereid zijn om ons financieel te ondersteunen. Wij dansen in de hoofdklasse. Dat is de hoogst haalbare klasse. Bovendien hebben wij meegedaan aan NK's en EK's. Op het EK van drie jaar geleden kwamen wij in de top tien. De wedstrijden in Malle zijn ons debuut op een WK. Ons optreden daar gaat zeker publiciteit opleveren voor een sponsor."

PLEZIER Het rolstoeldansen heeft Kim Roovers veel plezier én de liefde bezorgd. ,,Ik wilde weten of rolstoeldansen iets voor mij was. Ik ben toen gaan kijken bij dansschool Sepp. Vanaf dat moment was ik verkocht. Robert werd mijn danspartner. Hij danste al twintig jaar met valide dansers en ging zich toen richten op het rolstoeldansen. Voor hem was de uitdaging om het rolstoeldansen er net zo normaal uit te laten zien als het valide dansen. Het klikte tussen ons. Niet alleen op de dansvloer, maar ook daarbuiten. Wij trainen nu vijf dagen per week. Wij willen er echt iets moois van maken!"

Meer informatie: kim.bezemer@hotmail.com.

Bron: www.soestercourant.nl 

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier