• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Sam Janmaat zwom de Amsterdam Swim Cup

dinsdag 24 oktober 2017

Onze ambassadeur Sam Janmaat zwom de Amsterdam Swim Cup. Zijn vader Paul heeft een verslag geschreven over de persoonlijke successen van zijn zoon. 

In het weekend van 21/22 oktober vond de Amsterdam Swim Cup plaats in het Sloterparkbad. Sam had veel limieten hiervoor gezwommen. Uiteindelijk hebben we, in overleg met zijn trainers, besloten om op zeven afstanden te gaan starten. Vrijdag kon hij gelijk aan de bak! 100m rugslag en de 200m vrij slag staan op het programma. De series in de ochtend verlopen prima en zijn tijden zijn goed genoeg om `s middag ook op deze afstanden de finales te mogen zwemmen. Amsterdam is redelijk dichtbij dus besloten we om thuis te slapen. Om tussen de series en finales door naar huis te gaan is net te ver dus hebben we daar altijd een matje en een deken bij ons zodat hij daarop kan rusten. Op naar de finales, `s Morgens heeft hij al twee kleine pr`s gezwommen, in de finales wil je natuurlijk nog harder! En dat is precies wat Sam doet vandaag! Op de 100m rug verbeterd hij zijn tijd met ruim 1 seconde! Hij finisht als tweede in een mooie 1.03.42! Super gedaan! Vlak daarna moet hij weer fris aan de start staan voor de 200m vrije slag finale. In de ochtend zwom hij 0,5 seconde van zijn PR af en in de finale doet hij er nog eens 0,4 seconde bovenop!! In een mooie 2.04.00 wordt hij vierde in een sterk deelnemersveld!

Paracetamol

Sam zwemt niet graag wedstrijden in een 25 meter bad. Hij moet in een kort bad veel keren en dat is lastig en pijnlijk met zijn heup. `s Avonds gaat hij dan ook met twee paracetamol op tijd zijn bed in. Als hij zaterdags wakker wordt weet hij dat hij drie afstanden moet zwemmen vandaag en hopelijk snel genoeg voor drie finales natuurlijk! Na een volle bak kwark met noten rijden we richting Amsterdam! Het is zaterdag dus zit er een hoop publiek op de tribune. Zo ook voor Sam, echt tof dat er zomaar tien personen uit Soest en omstreken gewoon even naar Amsterdam rijden om Sam te komen aanmoedigen! Hij begint met de 100 schoolslag. Hoewel in deze serie geen PR, wel goed genoeg voor een finale plaats! Ook op de 50 meter rugslag die daarop volgt zwemt hij geen PR maar wel een mooie 30,51 sec. Ook een finale tijd. Op de 100 m vrijeslag is hij zeer goed weg en trekt goed door in de tweede vijftig meter. Zwemt een mooie 56,37 en duikt bijna 1 seconde onder zijn PR! Top gedaan man!

PR op schoolslag

In de finalesessie moet hij dus drie keer starten. In alle drie de afstanden weet hij zijn tijden te verbeteren! Op de 100 schoolslag zwemt hij 1.13.34, een klein maar zeer welkom PR. Schoolslag is niet makkelijk met zijn heup. Op de 50 m rugslag finale duikt hij voor het eerst onder de 30 seconden. Hij eindigt als tweede met een mooie tijd van: 29.80 seconde! Op de 100 m vrijeslag zwemt hij 56.01! Een hele mooie tijd! Sam baalde een klein beetje, hij had graag onder die 56 seconden gezwommen…

De Klassieker

Op de laatste dag staan er nog twee afstanden op het programma. De 50 m schoolslag en de 50 m vrijeslag. Sam is niet zo`n sprinter, en dan moet hij ook nog 1 keer keren… Alhoewel dat sprinten hem steeds beter afgaat. In de series zwemt hij twee keer een PR, `s middags in de finale wil hij dat nog een keer doen. In de finale 50m schoolslag zwemt hij 34,04 seconde, super gedaan! Na de finish hangt hij over de lijn en kijkt de tribune op. Blaast en zucht: “Ben kapot moe” Roept ie! Hij herstelt gelukkig snel. In de finale 50 m vrijeslag moet hij nog 1 keer alles geven! Ondertussen is hij aan het dollen met zijn teamies van het Paralympisch team. In de Eredivise wordt de Klassieker gespeeld en er zijn er een hoop voor Feyenoord. Dat Ajax op dit moment voor staat wil hij ze natuurlijk wel even laten weten…! Dan, tegen 16.30 uur wordt het tijd om zich klaar te maken voor de finale 50 m vrijeslag. Hij haalt nog één keer alles uit de kast en zwemt een mooie 26,06! Een PR van ruim één seconde!

Sam heeft een heel mooi toernooi gezwommen. Op alle afstanden in de finale een PR gezwommen. Hij laat zien dat hij vooruit gaat en leert echt racen. Mooi om te zien! Hij blijft groeien bij ZPC Amersfoort en heeft het daar ontzettend naar zijn zin! Zo zie je maar weer: Je kunt meer dan je denkt!!

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier