• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Bentinck Fonds en Sylvestercross organiseren samen G-cross

zaterdag 18 november 2017

Dankzij de samenwerking tussen het Bentinck Fonds en de Sylvestercross is de oudejaarsloop dit jaar uitgebreid. Mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de Sylvester Bentinck Fonds G-cross. Deelname aan deze loop is voor de deelnemers gratis. Dit is mogelijk dankzij de financiële inspanning van het Bentinck Fonds en het co-sponsorschap van Grandcafe De Lindenhof.

Patrick Mulder, bestuurslid MVO-beleid van de Stichting Sylvestercross , legt uit waarom de ‘mooiste cross van Nederland’ is uitgebreid met de G-cross: “Het bestuur van de Stichting Sylvestercross vindt het belangrijk om bij te dragen aan maatschappelijke betrokkenheid. Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om daar relevante invulling aan te geven. Dat betekent onder meer dat we graag meer mensen de kans bieden om mee te doen. Voor sommige doelgroepen is deelname aan de cross op dit moment onmogelijk is of de drempel te hoog. Daarom koos de stichting ervoor het programma uit te breiden met één nieuw onderdeel: De G-cross.”

Evert ten Kate, voorzitter Stichting Sylvestercross: “In het strakke tijdsplan is voor de G-cross ruimte gecreëerd. Met een verkort parcours van 600 meter is er voldoende ruimte voor de lopers en hun eventuele begeleiders. Tegelijkertijd bevat het parcours alle elementen van een bos- en duincross, waardoor het een echte uitdaging is!” 

Eric Borgts, voorzitter van het Bentinck Fonds is enthousiast: “De Sylvestercross is een echt Soester evenement. Bovendien is deze cross een traditionele happening op Oudejaarsdag. We zijn er trots op dat mensen met een beperking de cross dit jaar ook mee kunnen beleven. Het motto van het Bentinck Fonds is: ‘Sporten is voor Iedereen. Je kunt meer dan je denkt’. Met de organisatie van de G-cross geven we op een prima wijze invulling aan ons motto. Ik kijk er nu al naar uit om de G-cross mee te maken. Al die enthousiaste deelnemers die op Oudejaarsdag hun cross volbrengen en er zoveel plezier aan beleven dat ook de G-cross een traditie wordt.”

 

Over Stichting Sylvestercross

De Stichting Sylvestercross organiseert met haar ruim 200 vrijwilligers voor de 37e keer de Rabobank Sylvestercross op Oudjaarsdag. De Rabobank Sylvestercross is één van de belangrijkste crossen in Nederland en wordt traditioneel gelopen op 31 december in en rondom de prachtige Soester Duinen. Er zijn wedstrijden in diverse categorieën. Individuele wedstrijden voor de jeugd, senioren, masters, prominenten en natuurlijk ook prestatielopen voor recreatieve lopers. Daarnaast zijn twee teamlopen in het programma opgenomen: de Sylvester BusinessRun en de Sylvester ScholierenCross (voor leerlingen van basisscholen). Nieuw in 2017 is een Gehandicapten-loop (G-Cross) en op de avond 30 december een Vaarderhoogt Sylvester by Night.

In Soest is sprake van een echte cross. Zowel de start als de finish vinden plaats in duinzand. Het overige gedeelte van het parcours gaat over onverharde bospaden. De Sylvestercross staat bekend als "de mooiste cross van Nederland"​ vanwege haar prachtige omgeving de Soesterduinen. Met de verbinding aan een goed doel draagt de stichting  bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

 

Over het Bentinck Fonds

Dit fonds is opgericht door Baron Bentinck, die in 1971 zijn 25-jarig burgemeesterschap vierde van de gemeente Soest. Dat jubileum viel samen met zijn naderend pensioen. De burgemeester wilde geen persoonlijk jubileum- of afscheidscadeau. Zijn wens was het oprichten van een stichting ter "bevordering van sportbeoefening en recreatie voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking". De  “Stichting  Bentinck Fonds” werd opgericht op 1 december 1971.

en  stelt zich ten doel: Het Bentinck Fonds wil sportieve activiteiten mogelijk maken voor lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen in Soest en ondersteunend en adviserend zijn voor deze sporter en zijn of haar ouders/verzorgers.

Het motto van het Bentinck Fonds is:: “Sporten voor iedereen. Je kunt meer dan je denkt!” Een actief sportend leven is niet alleen voorbehouden voor valide mensen. Mindervaliden hebben talenten. Zij moeten de kans krijgen om die te ontwikkelen en te benutten. Het Bentinck Fonds faciliteert financieel en adviseert en bemiddelt.

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier