• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Nieuwe onderdelen betrekken breder publiek bij Sylvestercross

woensdag 13 december 2017

,,Traditie intensiveren”

SOEST - De 2017-editie van de ‘mooiste cross van Nederland’ wordt uitgebreid met twee onderdelen. Op Oudejaarsdag wordt, zoals de traditie het voorschrijft, de Sylvestercross gehouden. De voorafgaande avond wordt ingeruimd voor de Sylvester by Night. De G-cross de dag erna is bedoeld voor mensen met een beperking. De G-cross is  een initiatief van het Bentinck Fonds en de Stichting Sylvestercross.

De Sylvester by Night is een nieuwe recreatieve loop op de avond van 30 december. Volgens Patrick Mulder geeft deze extra loop nog meer mensen de gelegenheid om kennis te maken met het fenomeen Sylvestercross. Inmiddels zijn er al 200 aanmeldingen voor dit spectaculaire onderdeel.

Beleving

,,De Night Run wordt gekenmerkt door licht, sfeer, plezier en beleving. Het is een recreatieve loop en absoluut géén wedstrijd. De Night Run bestaat uit twee onderdelen", zegt Patrick Mulder bestuurslid MVO-beleid van de Stichting Sylvestercross. ,,De Familie DonderRun is voor kinderen van 7 tot 15 jaar die samen met familieleden meedoen. Daarna is de Sylvester by Night Run voor mensen van 12 jaar en ouder die één, twee of drie rondjes kunnen lopen. We hebben een parcours dat door duinen en bos gaat en dat versierd is met sfeer- en verlichtingselementen. De deelnemers krijgen onderweg verschillende belevingen. Het wordt verrassend. Na afloop gratis chocolademelk en glühwein en aansluitend is er in de grote tent in de Lange Duinen een feest voor de deelnemers.”

Patrick Mulder: ,,Het bestuur vindt het belangrijk om bij te dragen aan maatschappelijke betrokkenheid. Aan die MVO-gedachte willen wij een relevante invulling geven. Dat betekent onder meer dat we met de G-cross graag meer mensen de kans bieden om mee te doen aan de mooiste cross van Nederland. Voor sommige doelgroepen is deelname aan de cross op dit moment onmogelijk of de drempel te hoog.”

Eric Borgts, voorzitter van het Bentinck Fonds juicht de introductie van de G-cross toe. ,,Het Bentinck Fonds wil mensen met een beperking aan het sporten krijgen. Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn. De Sylvestercross is een echt traditioneel Soester evenement met een landelijke uitstraling. Wij zijn er trots op dat mensen met een beperking de cross dit jaar ook mee kunnen beleven.”

By Night

De belangrijkste doelstelling voor zowel Eric Borgts als Patrick Mulder is om meer mensen de gelegenheid te bieden deel te nemen aan het bekende oudejaarsevenement. Mulder: ,, Ons doel is een breder publiek bij de Sylvestercross te betrekken. De traditie van de Sylvestercross willen wij intensiveren waarbij op meerdere momenten en voor een breder publiek deelname mogelijk is.” Eric Borgts vult aan: ,,Iedereen moet kunnen sporten. Met de organisatie van de G-cross geven we daar invulling aan. Ik kijk er nu al naar uit om de G-cross mee te maken. Al die enthousiaste deelnemers die op Oudejaarsdag hun cross volbrengen en er zoveel plezier aan beleven dat ook de G-cross een traditie wordt.”

Bas van de Goor

Het bestuur van Stichting De Sylvestercross kiest elk drie jaar een goed doel dat de komende drie jaar ondersteund wordt. Voor de komende jaren kan de Bas van de Goor Foundation rekenen op een bijdrage. Het goede doel zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en bewegen. Patrick Mulder: ‘’De doelen van zowel de Sylvestercross, het Bentinck Fonds en de Bas van de Goor Foundation sluiten goed aan bij elkaar. Bas is in de ochtend aanwezig bij de ScholierenCross (starts 10.50-11:10), BusinessRun (start 10.35) en de naar zijn stichting vernoemde  ‘Bas van de Goor Foundation prestatieloop 4km’ (start 10.40).”

Meer informatie: http://www.sylvestercross.nl/ 

Bron: Soester Courant

Tekst en foto: Peter Beijer

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier