• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

In Memoriam: Marieke Schreur-Wiegmans

maandag 24 juli 2023

Met diepe droefheid vernamen wij van het overlijden van Marieke Schreur-Wiegmans, enthousiast vrijwilliger en begeleider bij het zwemmen. Op zondag 23 juli in de vroege ochtend is Marieke in alle rust heengegaan.

Marieke was een bijzondere vrouw, gekenmerkt door haar betrokkenheid en vasthoudendheid. Ze was een inspiratiebron voor velen, vooral voor de zwemmers die zij met veel aandacht begeleidde en bijstond in hun uitdagingen. Haar warme menselijkheid en oprechte contact maakten haar geliefd bij eenieder die haar pad kruiste. Marieke was een voorbeeld van hoe je met volharding aan je gezondheid en welzijn kunt blijven werken.

Haar doorzettingsvermogen kende geen grenzen, en ze zette zich in voor de verwezenlijking van verschillende doelen, waaronder onlangs nog de tillift in het zwembad (zie onderstaand filmpje). Vorig jaar zwom ze nog mee met een deel van de elfstedentocht Maarten van der Weijden, een prestatie die haar inspireerde om dit jaar opnieuw deel te nemen. Echter, het noodlot sloeg toe en de terugkeer van de kanker bracht haar opnieuw in een moeilijke periode van behandelingen.

Marieke liet zich echter niet ontmoedigen en zei: "Ik heb PMP, een zeldzame vorm van buikvlieskanker met de moeilijke naam 'Pseudomyxoma Peritonei'." Hoewel ze dit jaar niet kon deelnemen aan de zwemtocht vanwege haar behandelingen, bleef haar vastberadenheid om Maarten en het kankeronderzoek te steunen onaangetast. Ze vroeg anderen om haar te sponsoren, wetende dat elke bijdrage een verschil kon maken voor de wetenschappelijke vooruitgang in de strijd tegen kanker.

Marieke wilde dat elke euro die werd gedoneerd, bij zou dragen aan de vooruitgang van onderzoek naar kanker, in het bijzonder voor zeldzame vormen zoals die waarmee zijzelf werd geconfronteerd. Ze geloofde dat zelfs als het voor haar misschien te laat was, elke nieuwe ontwikkeling hoop zou kunnen bieden voor toekomstige generaties patiënten.

Met dit in memoriam willen wij niet alleen haar nagedachtenis eren, maar ook haar boodschap van hoop en vastberadenheid doorgeven. Marieke Schreur-Wiegmans was een inspirator pur sang, en haar nalatenschap zal voortleven in de harten van hen die ze heeft geïnspireerd.

Namens het bestuur van het Bentinck Fonds, bieden wij onze oprechte condoleances aan aan de familie en vrienden van Marieke. Moge zij rusten in vrede en haar herinnering ons motiveren om samen te blijven strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Met innige deelneming,

Eric Borgts
Namens het bestuur van het Bentinck Fonds

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier