• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Geslaagd Bentinck Fonds indoor G-Honkbal toernooi van HSV de Knickerbockers

maandag 26 februari 2018

Het Bentinck Fonds was sponsor en naamgever van het landelijke G-Honkbaltoernooi dat zaterdag 24 februari in Beukendal werd gehouden. 

HSV de Knickerbockers organiseerde het toernooi. Negen teams uit alle delen van Nederland namen deel aan het toernooi. HSV Saints en Portland Poema’s uit Rotterdam, The Red Caps uit Leusden, Only Friends en North Stars uit Amsterdam, Jeka uit Breda en uiteraard het G-Honkbal team van the Knickerbockers stonden op de deelnemerslijst.

Naast het Bentinck Fonds heeft ook de Dirk Kuyt Foundation een bijdrage geleverd om dit evenement mogelijk te maken. De Dirk Kuyt Foundation richt zich op alle aangepaste sporten. Van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten. Sporten heeft immers niet alleen een lichamelijke functie, maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie.

Natuurlijk waren er veel vrijwilligers aanwezig van HSV de Knickerbockers die het toernooi zo gezellig mogelijk in goede banen hebben geleid.

Voor het G-Honkbal in Nederland bestaat nog geen reguliere competitie. De competitie voor deze teams bestaat uit landelijke toernooidagen, die vooral in de zomermaanden, ongeveer één keer per maand plaats vinden. 

Only Friends uit Amsterdam won in poule A en Knickerbockers werd eerste in de andere poule. Het was een leuke dag zonder enige wanklank. De ambassadeur van de Dirk Kuyt foundation heeft ook nog even polshoogte genomen. Voorzitter Eric Borgts van het Bentinck Fonds reikte de prijzen uit.

Voor meer Informatie: Coördinator G-Honkbal Marijke Roest

E: hbgteam@knicks.nl

www.knicks.nl

www.bentinckfonds.nl

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier