• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Scoren voor het Bentinck Fonds tijdens Pre WK-voetbal

vrijdag 25 mei 2018

Het RT33 Pre WK 2018 voetbaltoernooi dat zaterdag 2 juni op de velden van VVZ’49 gehouden wordt is een aflevering uit een reeks toernooien dat een lange traditie kent. Eens in de twee jaar organiseert de Ronde Tafel Soest-Baarn een groots voetbaltoernooi dat voorafgaat aan het EK- of WK-voetbal. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan drie goede doelen.

Soester Edwin Majoor neemt zitting in de organisatiecommissie van de Pre WK.  ,,Eens in de twee jaar organiseren wij dit toernooi met de Tafelronde 33 Soest-Baarn. Onze vereniging bestaat uit ondernemers onder de veertig jaar. Wij willen plezier maken en belangrijke maatschappelijke organisaties uit de maatschappij ondersteunen.. Dat is ook de belangrijkste doelstelling van het toernooi: met de opbrengst een significante bijdrage leveren aan diverse goede doelen, die door de Ronde Tafel Soest-Baarn zijn bepaald”

Scoren voor het goede doel

Voor de editie van 2018 heeft de organisatie drie organisaties uitgekozen die na het toernooi kunnen rekeningen op een financiële injectie. Edwin Majoor: De teams scoren dus letterlijk voor het goede doel. Wij kiezen uit lokale en landelijke goede doelen. Atelier Langs Jan in Baarn biedt kinderen uit Baarn uit alle lagen van de samenleving de mogelijkheid om op jonge leeftijd met kunst bezig te zijn. Van prachtige schilderijen tot en met speksteensculpturen en guts zeefdrukken. Het atelier is gevestigd in Baarn maar de gemeentesubsidie die een deel van de begroting mogelijk wordt niet langer verstrekt.  De Maurits van Nierop Foundation steunt drie belangrijke projecten in Zuid-Afrika met als doel - om kansarme kinderen die niet over de middelen beschikken in contact te brengen met sport en om kinderen met leermoeilijkheden te ondersteunen. Het Bentinck Fonds wil sportieve activiteiten mogelijk maken voor lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen in Soest en ondersteunend en adviserend zijn voor deze sporter en zijn of haar ouders/verzorgers. Drie goede doelen waarvan wij de maatschappelijke inbreng van harte ondersteunen.”

WK-toernooi

Op zaterdag 2 juni doen 26 teams mee met het WK-toernooi. De teams, samengesteld uit Tafelaars en Oud-Tafelaars, betalen inschrijfgeld waardoor het toernooi budgetneutraal wordt. Daarnaast wordt er van elk team een flinke sponsorbijdrage verwacht van minimaal € 500,00. Edwin verheugt zich: ,,Elk team krijgt de naam van een WK-deelnemer. Ook Nederland doet mee aan dit WK. Het mooie is, iedereen heeft wel een voorkeur om een bepaald land te zijn, daarom hebben wij vorige week tijdens een shirt auction de deelnemende shirts onder de teams geveild. Vooral het shirt van gastland Rusland was in trek. Deze veiling heeft al een flink bedrag opgebracht.”

Harmonieus

De sfeer tijdens het evenement is volgens Majoor zeer gezellig. ,,Meestal is het goed weer. De wedstrijden worden altijd in een harmonieuze sfeer gespeeld. Voor de deelnemers en de toeschouwers zijn diverse activiteiten georganiseerd. Het toernooi is uitgegroeid tot een groots event voor jong en oud. Als de prijsuitreiking is geweest en de barbecue wordt aangestoken kijken we voldaan terug. Dat er daarmee drie waardevolle doelen worden ondersteund maakt een evenement als dit alleen maar mooier.”

Meer informatie: http://www.pre-wk.nl

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier