• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

14.333,33 donatie voor Bentinck Fonds na Pr� WK Ronde Tafel

woensdag 6 juni 2018

De vrienden van de Tafelronde 33 Baarn-Soest hebben ook dit jaar weer een prachtig evenement georganiseerd. Het Pre WK33 mocht er zijn. Op het veld van het gastvrije VVZ'49 bonden maar liefst 26 teams de strijd aan. Zelfs Nederland deed mee, hier wel. Oranje strandde pas in de kwartfinale. Ronald Koeman had er voor getekend.

De weergoden werkten optimaal mee. Geen hitte en ook geen onweersbuien, maar het perfecte voetbalweer. Het was een graadje of 22, bewolkt en droog op de Eemweg. Topweer ook voor de baromzet. Een deel daarvan werd door VVZ'49 geschonken aan de goede doelen. Wat een fantastisch gebaar van deze vereniging.

De opbrengst kwam dit jaar ten goede aan drie goede doelen, waarvan het Bentinck Fonds er één mocht zijn. Aan het einde van de dag kreeg onze voorzitter Eric Borgts een cheque uitgereikt van maar liefst € 14.333,33. Eric was uiteraard heel enthousiast: ,,Met dit geld gaan we heel veel sporters met een lichamelijke of verstandelijke beperking blij maken!”

Het PreWK was een leuk toernooi waarin 250 voetballers hun beste beentje voortzetten. Aan het eind van de dag werd het echt spannend! De beide halve finales en finales moesten na een speeltijd van 25 minuten worden beslist door penalties.

IJsland bleek uiteindelijk het sterkte team. De kenners betwijfelden of dat tijdens het echte toernooi ook zo zou zijn. Na de prijsuitreiking en de bekendmaking van het opgehaalde sponsorbedrag door voorzitter Edwin Majoor werd deze vanwege zijn verjaardag nog luidkeels toegezongen. Daarna volgde de welverdiende barbecue die iedereen zich welverdiend liet smaken.

Het Bentinck Fonds bedankt bij deze iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit toernooi en de mooie bijdrage die ons fonds mag bijschrijven. Wij zijn er erg blij mee.

De vrienden van de Ronde Tafel wensen wij veel succes met hun activiteiten. Over twee jaar is een PreEK en dan zijn er weer genoeg mooie doelen om voor te scoren. Je kunt tenslotte meer dan je denkt. 

Nieuwsoverzicht
Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier