• Bentinck beweegt mensen
  • Bewegen brengt vriendschap
  • Iedereen mag sporten
  • Samen sporten (in Soest) stimuleert
  • Uw steun zorgt voor beweging
Steun ons!

Menu

Spinnen tijdens De Gildefeesten

In 2017 werd voor de eerste keer het Feest op de Pedalen gehouden tijdens de traditionele Gildefeesten in Soest. Het evenement verliep zo succesvol dat in 2018, opnieuw tijdens de Gildefeesten, opnieuw een spinning-event werd gehouden. 

Film Spinning 2017

Film Spinning 2018

Hieronder, ter impressie, een verslag van de Spinning Night in 2018. 

In een sfeervolle, warme Gildetent staan veertig teams van elk zes personen klaar om te spinnen, feest te vieren en lol te beleven. Het openingswoord is van Bibian Mentel. De paralympiër won dit jaar goud op de Paralympische Spelen in Pyeongchang. Zij is het levende bewijs dat de slogan van het Bentinck Fonds altijd opgaat: 'Je kunt meer dan je denkt!' Via het scherm spreekt zij de 250 spinners alle moed in.

WENNEN Onder leiding van spreekstalmeester Jean Heijl en Bentinck Fonds-ambassadeur Sam Janmaat startten de fanatiekelingen. Voor sommigen is het wennen. De trappers staan niet stil als je stopt met fietsen. Je moet noodgedwongen doorfietsen. Dat maakt het spinnen zwaar. Gelukkig staan er vijf teamgenoten klaar om na een minuut of tien zweten en zwoegen het stuur en de pedalen over te nemen. Met een klap op de gong wordt de volgende ronde aangegeven. 

QUIZ Halverwege het sportieve zwoegen worden de teamcaptains op het podium geroepen. Daar krijgen zij van quizmaster Paul Janmaat een aantal vragen op zich afgevuurd, die beantwoord moeten worden met 'petje op' of 'petje af'. Uiteindelijk blijft Bo Jane van Maanen over. Zij wint een wielershirt.

TEMPO Met het verhogen van de sfeer stijgt ook het kwik op de thermometer. DJ Kees van Amersfoort weet de juiste muziek uit de boxen te krijgen waardoor het tempo van zowel het fietsen als de doorkomende rondjes flink omhoog gaat. Wethouder Harrie Dijkhuizen geniet zichtbaar van alles feestvreugde en ziet hoe zijn collega Liesa van Aalst namens de VVD-ploeg alle zeilen bijzet om de kilometers weg te trappen. 

Het Bentinck Fonds is ooit opgericht om faciliteiten, handjes en geld beschikbaar te stellen om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. ,,Het is mooi dat tijdens een sportieve avond ruim 9000 euro wordt binnengebracht voor die kwetsbare doelgroep'', zegt een tevreden voorzitter Eric Borgts. ,,Wij willen met deze avond het Bentinck Fonds op de kaart zetten, geld binnenhalen en voor veel Soesters een gezellig feestje organiseren en ook die opzet lijkt, gezien de lovende reacties, geslaagd!"

Bentinck Fonds

Clauslaan 15
3761 CX Soest
Nederland

035 - 603 00 92
info@bentinckfonds.nl

Sport is voor iedereen

Lovenswaardige initiatieven van instellingen, verenigingen, bedrijven en particulieren zorgen ervoor dat mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten. Iedereen mag genieten van actieve sportbeoefening. Het Bentinck Fonds ondersteunt dat van harte.

Neem contact op

Heeft u vragen? Bel ons of stuur een bericht via het contactformulier.


Contactformulier